• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Steel Club

1 / 6
€25,40
Onnit’s superieure stalen clubs zijn een geweldig instrument om je primal fitness op piek performance te krijgen.
Steel Club

Onnit Steel Clubs

Onnit’s superieure stalen clubs zijn een geweldig instrument om je primal fitness op piek performance te krijgen. Orgineel werden stalen clubs ontwikkeld in het oude Perzie om soldaten en worstelaars in conditie te krijgen. Naast geweldige cardio helpen stalen club trainingen ook om grip- en schouderkracht te ontwikkelen. Daarnaast werk je bij elke zwaai aan je core en gewrichtsmobiliteit!

KEY BENEFITS:

 • Gewrichtsmobiliteit
 • Schouder- en gripkracht
 • Sport Specifieke Training

Onnit's clubs zijn uniek in het opzicht dat ze gemaakt zijn van een enkel gelasd stuk staal in plaats van ijzer of composiet plastic. Staal is zwaarder, dichter metaal dat goed bestendig is tegen roest en deuken. De zwarte finish is chip-resistent en zal geen ruwe randen achterlaten. 

 


Hoe verbeteren clubs mijn training?  

Rehab / Herstel: Clubs zijn met name goed in het rehabben van gewrichten, aanhectingen en kleinere spieren. Daarnaast kun je er perfect mee opwarmen voor een zwaardere work-out. Het constant moeten balanceren van de club spreekt met name de kleinere spieren aan, hetgeen ze helpt ontwikkelen en ze sterker maakt.

Gripkracht: De gewichtsverdeling op de club verbetert de gripkracht in de handen en onderarmen enorm.

Balanceren van eenhandige sporten: Tennis, Golf, Basebal, Volleybal, Basketbal gebruiken allemaal een kant van het lichaam meer dan de andere kant. Clubs zijn ideaal om de bewegingen van serveren, swingen, schieten of gooien met je niet-dominante kant van je lichaam te trainen.

Rotational Core Kracht: Weinig trainingen hebben rotationele krachtoefeningen in huis al seen clubstraining. Door het nabootsen van vele functionele bewegingen uit andere atletisch sporten zal je rotatiekracht dramatisch toenemen.

Functionele kracht: Hoe vaak is het nodig om 120 kilo in een rechte lijn vanuit je borst weg te drukken? Niet heel vaak. In de echte wereld doet functionele kracht er meer toe. In dit soort situaties doen schouder-, core- en voorarmkracht met dynamische full body bewegingen er meer toe. Daarom trainden oude Perzische krijgers met stalen clubs en maces. 

Steel Club Instructional Video

Workout: We Be Clubbin' (Twee Clubs voor nodig)

 • Double Swipe (Swing to Arm Cast) (60 seconds)
 • Basic Mill (60 seconds Per Side)
 • Torch Press Lunge 12 Per Side
 • Side Swing (60 Seconds Per Side)
 • Gamma Cast (60 Seconds Alternating Direction)

Workout: Club Your Shoulders Off (1 Club)

 • Basic Mill (60 Seconds Per Side)
 • Torch Press (x15 Per Side)
 • Arm Cast (x15 per side)

Herhaal x3

Welke maat moet ik nemen?

Clubs en maces zijn over het algemeen iets geavanceerder om mee te trainen dan een kettlebell of een dumbbell. Er komt een aanzienlijk stuk vaardigheid bij kijken. Wij adviseren u daarom om te starten met een kleiner gewicht en uw weg omhoog te werken. Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen