Dit is hoe je het immuunsysteem natuurlijk kan ondersteunen

  • Geplaatst op
  • Door Alexander Prins
  • 0
Dit is hoe je het immuunsysteem natuurlijk kan ondersteunen

Je wilt je dag in dag uit het beste voelen, maar soms heeft het leven andere plannen dan je gewild had. Hier lees je hoe je altijd topfit blijft met hulpmiddelen die je thuis al hebt!

Hoe je het immuunsysteem natuurlijk kan ondersteunen

 

Het weer buiten verandert. Je reisde met het vliegtuig. Je verliest weer een groot deel van je slaap die nacht. En nu voel je ... blegh. Je wilt je dag in dag uit het beste voelen, maar soms heeft het leven andere plannen dan je gewild had. Gelukkig zijn er dingen die je nu kunt doen om je immuunsysteem snel te ondersteunen en zo stukken minder last hebt van deze terugvallen.

 

Hieronder vind je de beste tips om het immuunsysteem een boost te geven. 

 

Je feel-better-fast checklist

De perfecte checklist voor natuurlijke manieren die je kunnen helpen om je immuunsysteem te ondersteunen. Speciaal voor jou!

 

  • Eet knoflook: Om knoflook als een natuurlijk hulpmiddel te gebruiken, hak je twee teentjes fijn en laat je ze 15 minuten rusten zodat de actieve bestanddelen zich kunnen ontwikkelen. Doe er een beetje olijfolie en zout op en leg het op je favoriete snack naar keuze.

 

  • Drink gemberthee: gember is rustgevend en verwarmend. Geweldig voor als je je een beetje uitgeput voelt.

 

  • Supplement met kurkuma: Kurkuma wordt voor zowat alles in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt vanwege zijn immuun ondersteunende eigenschappen. Dat is te danken aan curcumine, de actieve stof in kurkuma. 

 

  • Neem vitamine C: er zijn aanwijzingen dat deze bekende vitaminen belangrijk zijn voor het optimaal functioneren van je witte bloedcellen.

 

  • Voeg glutathion toe: glutathion, een van de belangrijkste antioxidanten van je lichaam, heeft het potentieel om te helpen bij het versterken van het immuunsysteem en werkt met vitamine C. Neem een ​​glutathion supplement of haal het uit een hoogwaardig eiwit.

 

  • Vergeet vitamine D niet: vitamine D kan helpen bij het in vorm houden van je immuunsysteem. Letop, de enige vorm van vitamine D die makkelijk opneembaar is door het menselijk lichaam bevat cholecalciferol.

 

  • Neem een ​​bad: doe wat epsomzout of etherische oliën in je badkuip om een ​​pijnlijk lichaam te kalmeren. Heb je geen tijd om te genieten? Probeer dan een magnesium supplement te nemen.



Eet knoflook voor het kunnen maken van meer immuniteit

De wetenschappelijke gemeenschap heeft meer gegevens nodig over het vermogen van knoflook om vampiers weg te houden, maar onderzoek en eeuwenlang traditioneel gebruik hebben de capaciteiten van knoflook als een natuurlijk hulpmiddel wel degelijk gevonden. Rauwe knoflook kan je immuunsysteem ondersteunen, dus het is geweldig om toe te voegen aan je feel-better-fast trukendoos. 

 

Dit is onze aanbevolen voorbereiding: Doe twee teentjes knoflook in een kom en laat ze een paar minuten rusten. Hierdoor kunnen de actieve verbindingen zich ontwikkelen, zodat je hier optimaal van kan profiteren. Meng het met olijfolie en smeer het op iets vers en lekkers.



Drink gemberthee

Gember bevat sesquiterpenen, plantaardige chemicaliën die het een krachtig natuurlijk middel maken. De stimulerende aroma die gember bevat en de verwarmende effecten van gember kunnen ook helpen bij het verlichten van pijn.

 

Gember is gemakkelijk toe te voegen aan je dagelijkse maaltijden. Als je hardcore bent, schil dan de wortel van de gember, snijd hem in dunne plakjes en eet hem rauw op. Als je een meer rustgevende ervaring wilt, maak dan gemberthee of schil en rasp een knop van de wortel en voeg deze toe aan bouillon.



Neem kurkuma om je op je best te voelen

Als je een heldere gouden curry of saus ziet, kun je raden dat kurkuma hierin het steringrediënt is. Historisch gebruikt voor de behandeling van verschillende ziekten (en vanwege de smaak), is kurkuma al duizenden jaren een hoofdbestanddeel in de oosterse geneeskunde en keuken. Waarschijnlijk heb je het al weleens gezien in capsules en extracten vanwege zijn antioxiderende werking. 

 

Probeer dit: Om de gezondheidsbevorderende eigenschappen van kurkuma in je dieet te krijgen, neem je een supplement met curcumine-extract, meng het met verse of gemalen kurkuma in een bouillon of probeer een kalmerende kurkuma latte.

 

Neem vitamine C

Vitamine C is om een ​​reden een klassiek middel wat al jaren in verschillende culturen als geneesmiddel wordt gezien. Het kan namelijk de witte bloedcellen ondersteunen, dit zijn goede cellen die je immuunsysteem helpen om vreemde indringers te verwijderen.

 

Hoeveel vitamine C moet je nemen? De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen is ongeveer 65-90 mg per dag en is de bovengrens 2.000 mg per dag. Wanneer je immuunsysteem onder stress staat, verbrandt het lichaam veel meer vitamine C dan het gewoonlijk gebruikt, dus experimenteer de hele dag met de dosering en kijk hoe je je voelt. Je weet wanneer je te veel hebt gehad, je kan dan namelijk spijsverteringsproblemen krijgen als het tijd is om terug te schalen naar een lagere dosering.



Help je lichaam om meer glutathion te maken

 

Antioxidanten zijn moleculen die vrije radicalen kunnen bestrijden, dit zijn verbindingen die je cellen kunnen beschadigen. Je lichaam maakt enkel zijn eigen antioxidanten aan, waaronder een krachtige die glutathion wordt genoemd en die je lichaam helpt met ontgiften.

 

Glutathione is hard aan het werk als je onder druk staat en werkt tegen zowel gifstoffen als vrije radicalen. Je glutathion voorraad kan echter snel opraken als je veel stress hebt. 



Supplementen met vitamine D voor een geweldige weerstand

 

Vitamine D is misschien wel de belangrijkste voedingsstof voor bijna iedereen om aan te vullen. Eigenlijk iedereen wel die kleding draagt ​​en niet in de tropen woont.

 

Vitamine D kan je cytotoxische T-cellen ondersteunen, ook wel bekend als de 'killer cells'. Deze cellen dwarrelen rond in je lichaam en wachten tot het immuunsysteem ze in actie signaleert. Vitamine D kan ook een sleutelrol hebben bij de signalering tussen cellen van het immuunsysteem.



Detox met citroen-honing lavendel thee

 

Als je een detox-boost nodig hebt, probeer dan lavendelthee met citroensap, kokos en honing te drinken. De ingrediënten van deze kalmerende thee hebben geweldige eigenschappen, zoals:

 

Lavendel - deze plant is erg rustgevend en ontspannend.

Citroen -  is een vitamine C-krachtpatser

Kokos - kan zich binden aan gifstoffen en kan helpen ze uit je systeem te verwijderen.

Honing - helpt een pijnlijke keel te kalmeren

 

Oh en het smaakt geweldig!



Neem een ​​rustgevend detox-bad

 

Door je zorgen in het bad weg te laten drijven, voel je je bijna onmiddellijk beter. Hoewel het op zich geen remedie is, kan het warme water de stijve spieren en gewrichten ontspannen, terwijl de vochtige lucht verstopte sinussen opent. Door dingen toe te voegen zoals etherische oliën of epsomzout, kan je gewone bad in een detoxbad veranderen.



Epsom-zouten

 

Epsom-zouten zijn magnesiumsulfaat kristallen die bij vrijwel elke apotheek of supermarkt te vinden zijn. Het is super makkelijk te gebruiken - voeg gewoon wat toe aan je bad terwijl de kraan aan staat.

 

Wanneer het hete water je poriën opent, neemt je huid magnesium op uit het epsomzout. Magnesium heeft kalmerende effecten en in combinatie met de ontspannende warmte ben je klaar voor een goede nachtrust wanneer je uit het bad komt. Je immuunsysteem vecht hard terwijl je slaapt, dus alles wat je kunt doen om een ​​goede nachtrust te krijgen, zal je lichaam helpen.

 

Aangezien je elektrolyten in een epsom-zoutbad opneemt, moet je als je het bad uitkomt waarschijnlijk wat extra water drinken. Water is essentieel om je systeem door te spoelen en zo optimaal te kunnen genieten. 

 

Essentiële oliën

 

Etherische oliën zijn een fantastische toevoeging aan je bad. De stoom uit je bad verspreidt de oliën zodat je ze kan inademen en de olie hydrateert je huid. 

 

Elke etherische olie biedt unieke voordelen. Eucalyptus kan opgezette sinussen verzachten en een verstopte neus openen, citroen kan helpen met het immuunsysteem versterken en lavendel heeft een kalmerende werking die geweldig is tijdens een drukke week.



Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.