• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Over ons

Nootrofit over ons

Sinds 2012 verkoopt en distributeert NootroFit voedingsupplementen van enkel kwaliteitsmerken. Ons streven is binnen de enorme hoeveelheid aanbod ons enkel te richten op de high end supplementen waarbij een wetenschappelijke onderbouwing centraal staat. Innovaties binnen de supplementen branche houden wij daarom scherp in de gaten teneinde enkel die supplementen te bieden waar wij zelf achter staan.

Onze Filosofie

Binnen NootroFit haar filosofie dienen supplementen uitsluitend als aanvulling op een gezond eetpatroon en regelmatige lichaamsbeweging te worden gebruikt. 80% van de voordelen van een gezonde levensstijl wordt behaald met gezond eten en regelmatig bewegen, waarbij het lichaam telkens voldoende wordt belast. Bij het behalen van de overige 20% kunnen supplementen naast hard trainen en nog scherpere voedingsdicipline echter wel het verschil maken. Daarnaast is het zo dat supplementen het herstel na een zware training aanzienlijk kunnen bevorderen. Er is echter geen magische formule voor een gezond lichaam. Het merendeel van het resultaat wordt behaald met hard werk.

Supplementeren van de hersenen

Een belangrijke peiler van NootroFit haar filosofie is dat naast er naast aandacht voor lichaam ook aandacht moet zijn voor de geest en dus ook de hersenen. Daar waar spieren worden getraind middels fysieke oefeningen kan de geest ook worden getraind en aangescherpt. Dit is niet alleen van toepassing op leren, het uitvoeren van je werk, het spelen van games, maar ook in fysieke zin bij bijvoorbeeld het leren van nieuwe technieken bij het sporten. Denk hierbij aan nieuwe kracht- en conditieoefeningen goed leren uitvoeren, game plans bedenken en uitvoeren en bijvoorbeeld vechtsporttechnieken leren toepassen. Bij het beoefenen van sporten geven we ons lichaam al reeds geruime tijd middels supplementen een steuntje in de rug. Inmiddels zijn er ook supplementen (Nootropica) die de hersenen en daarmee je cognitieve functies, geheugen en leer- en reactievermogen aanzienlijk kunnen ondersteunen.

Nootropica

Nootropica zijn: “stoffen die het leervermogen, de geheugenconsolidatie en de herinnering verbeteren, zonder bijwerkingen op het centraal zenuwstelsel en met een lage toxiciteit, zelfs bij zeer hoge doseringen (Giurgea, 1972)”. Nootropica en hun effectiviteit zijn reeds lange tijd bekend en er zijn ook meerdere producten verkrijgbaar die hier een waarneembaar effect op hebben. Wij raden iedereen aan zelfstandig onderzoek naar dit onderwerp te doen op internet. Onder de nieuwe wet- en regelgeving zoals in januari 2013 van kracht geworden is het binnen de Europese Unie niet langer toegestaan om gezondheidsclaims te maken – of te verwijzen naar websites met dergelijke claims – betreffende voedingsupplementen. Wel kunnen we u een klein stukje onderweg helpen. Gelet op de recente aandacht vanuit de overheid m.b.t. supplementen in brede zin adviseren wij u alle pro’s en con’s door te nemen en zelfstandig uw mening te formuleren.