• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

BrainBiotic™ Brain Health Probiotics

€29,95
Natural Stacks BrainBiotic probiotica bevat in totaal 6 miljard levende veilige bacteriën per capsule. Verkrijgbaar in 30 capsules per potje. Bevat o.a. Lactobacillus Helveticus, Plantarum en Brevis
BrainBiotic™ Brain Health Probiotics

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn bacteriën, schimmels en andere micro-organismen die:

 1. van nature voorkomen op voedsel of in je omgeving
 2. veilig kunnen worden ingenomen (veroorzaken geen ziektes)
 3. de reis door het verteringskanaal tot de darmen te overleven

Probiotica worden vaak verward met prebiotica. Prebiotica zijn vezels die mensen niet kunnen verteren. Ze bereiken je darmen intact en dienen als voedsel voor de nuttige bacteriën in je darmen. Ook prebiotica kunnen als supplement genomen worden, maar bevatten dus geen levende bacteriën.

 

BrainBiotic™ - breinformulering

BrainBiotic™ is geformuleerd met het doel om de darm-brein as optimaal te ondersteunen. De premium mix van probiotische strengen zijn fysiologisch actief en de effecten komen tot uiting in de darmen en de breinen.

 • 4 specifieke probiotische bacteriën
 • 6 miljard kolonievormende bacteriën
 • Stabiel op kamertemperatuur

De darm-brein as

De darm-brein as verbindt het centrale zenuwstelsel van het lichaam (de breinen en het ruggenmerg) met het enterisch zenuwstelsel van het maag-darmkanaal. Deze as faciliteert tweerichtingscommunicatie tussen de darm en het brein. Het microbioom is een hoofdcomponent van deze as. Het werkt als een soort van verbindstuk tussen het darmkanaal en het brein. De microben produceren stoffen die berichten overbrengen naar beide organen. Wanneer de darm-brein as in evenwicht is werkt het uiteraard het meest optimale.

 

Waarom Natural Stacks BrainBiotic?

De darmen zijn uitgerust met een deels onafhankelijk zenuwstelsel, dat ook wel het 'tweede brein' wordt genoemd. De communicatie tussen de hersenen en dit 'tweede brein' in de darmen gaat beide kanten op: de hersenen hebben invloed op hoe de vertering verloopt en de staat van de darmen heeft effect op de functie van de hersenen. De darmflora doet waarschijnlijk dus meer dan alleen helpen bij vertering!

Natural Stacks BrainBiotic is een probioticum met vier bacterie-soorten. Deze bacteriën komen veel voor in gefermenteerd eten en zijn bestand tegen verteringsenyzmen zodat ze overleven in het verteringskanaal:

 1. Lactobacillus helveticus, een melkzuur-producerende bacterie die wordt gebruikt bij het maken van kaas. 
 2. Bifidobacterium longum, één van de eerste bacteriesoorten die het darmkanaal van pasgeboren kinderen koloniseert en in volwassenen een klein deel van de darmflora vormt.
 3. Lactobacillus plantarum, een fermenterende bacterie die veel voorkomt in gefermenteerde melkproducten, gegiste groentes (zoals zuurkool en kimchi) en andere gegiste producten. 
 4. Lactobacillus brevis, een bacterie soort die voorkomt bij gefermenteerde voedingsproducten zoals zuurkool en augurken. 

Voordelen van Natural Stacks BrainBiotic

 • Probiotica met 4 verschillende bacterie soorten die meer doen dan alleen verteren
 • Bevat 6 miljard (6.000.000.000) levende bacteriën
 • Veilige en betrouwbare probiotica die al lang in de voeding van mensen voorkomen en de tocht door het verteringskanaal overleven

Reviews
Reviews
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen