• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Krillolie - 60 capsules

€29,95
Onnit’s krillolie wordt gemaakt van duurzaam gevangen krill uit ongerepte Antarctische wateren. Krillolie heeft verschillende voordelen ten opzichte van normale visolie en dit maakt krillolie een uitstekend supplement voor omega-vetzuren.
Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Krillolie - 60 capsules

Krillolie

Onnit’s Krillolie is duurzaam gevangen in de ongerepte wateren rond Antarctica. De krillolie wordt getest om te kijken of deze vrij is van zware metalen. Zware metalen zijn een steeds groter wordend probleem voor voedingsmiddelen afkomstig uit de zee, zoals vis en garnalen. Krillolie heeft verschillende voordelen ten opzichte van visolie en is daarom een betere keus voor voedingssupplementen.

Allergie informatie: Dit product bevat schaaldieren

 

Krill- vs. Visolie

Omega-3 vetzuren zijn belangrijke onderdelen van ons dieet en spelen een rol in een aantal processen in het lichaam. Visolie bevat eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur, twee meervoudig onverzadigde vetten met een lange koolstofatomenketen die niet door het menselijk lichaam gemaakt kunnen worden. Een grote hoeveelheid onderzoek heeft laten zien dat deze vetzuren grote voordelen hebben. Zo heeft DHA voordelen voor de gezondheid van het hart en is het een belangrijke bouwsteen voor de hersenen. Recent onderzoek is ingegaan op de vraag welke bron van omega vetzuren het beste is. Het antwoord lijkt duidelijk: Krillolie heeft voordelen boven visolie.

 

Wat is het verschil?

De bron

Als je nog nooit van krill hebt gehoord dan ben je waarschijnlijk niet alleen. Krill is een kreeftachtige die wat weg heeft van een garnaal. Wereldwijd is er meer dan 600 miljoen ton biomassa van krill. Dat is meer dan twee keer zoveel biomassa als de gehele mensheid heeft. De vangstmethoden voor krill zijn streng gereguleerd en hebben een minimale invloed op de totale krillpopulatie. Het gebruik van krill als voedingsbron is dan ook meer duurzaam dan andere typen van visolie, zoals olie vervaardigd van kabeljauw of zalm.
 

 

Biobeschikbaarheid

Zowel krillolie als visolie bevatten EPA en DHA. Er is echter een belangrijk verschil: de aanwezigheid van fosfatidylcholine in krillolie. Choline helpt bij de verbranding van vet en heeft een gunstig effect op de gezondheid van de lever.

 

Astaxanthine

Krill bevat ook astaxanthine. Astaxanthine is een carotenoïde en is dezelfde stof die verantwoordelijk is voor rode kleur van zalm.

 

Gezondheid en opname

Aangezien de omega-3 vetzuren in krillolie verbonden zijn met fosfatidylcholine betekent dit dat de vetzuren makkelijker worden opgenomen in het lichaam dan omega-3 vetzuren die verbonden zijn aan triglyceriden, zoals de vetzuren in visolie.

 

Boost je gezonde vetten

De aanwezigheid van fosfatidylcholine in krill is een belangrijk voordeel over reguliere visolie. Echter kunnen beide soorten olie aangevuld worden met fosfatidylcholine om zo de opname te verbeteren en cholinewaarden te verhogen.

Reviews
Reviews
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen