• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Supplementen voor Vechtsporters

Martial Arts & Vechtsport Supplementen: Physical Thoughness Mental Domination

De hedendaagse vechtsporter is multidisciplinair. Met name op hoog niveau wordt niet alleen de techniek, maar ook de kracht, de mentaliteit en het uithoudingsvermogen van de atleet op de proef gesteld. Bij de full contact varianten van vechtsporten komt herstel ook als bepalende factor om de hoek kijken. Teneinde het lichaam hierbij maximaal te ondersteunen heeft NootroFit een uitgekiend assortiment supplementen specifiek geschikt voor vechtsporters.

page_decoration_martial_arts

Onze Filosofie: Vechtsport Supplementen

Binnen NootroFit haar filosofie dienen supplementen uitsluitend als aanvulling op een gezond eetpatroon en regelmatige lichaamsbeweging te worden gebruikt. 80% van de voordelen van een gezonde levensstijl wordt behaald met gezond eten en regelmatig bewegen, waarbij het lichaam telkens voldoende wordt belast. Bij het behalen van de overige 20% kunnen supplementen naast hard trainen en nog scherpere voeding discipline echter wel het verschil maken. Daarnaast is het zo dat supplementen het herstel na een zware training aanzienlijk kunnen bevorderen. Er is echter geen magische formule voor een gezond lichaam. Het merendeel van het resultaat wordt behaald met hard werk.

Supplementeren van het Lichaam

Vechtsporten zijn enorm dynamische sporten waarbij een beroep wordt gedaan op het lichaam haar coördinatie, reactievermogen, kracht, snelheid en algehele conditie. Daarnaast speelt techniek een dominante rol bij alle vechtsporten. Een gemiddelde vechtsporttraining belast het lichaam dan ook zwaar. Om optimaal te profiteren van de training moet een vechtsporter zorgdragen voor zijn of haar lijf. Een goed sport specifiek trainingsschema met bijbehorende eetpatroon vormen hiervoor de basis. Supplementen kunnen echter wel het verschil maken voor vechtsporters die het maximale uit hun trainingen willen halen. Supplementen kunnen in termen van kracht, snelheid, coördinatie en herstel een enorme invloed hebben op het ervaren resultaat.

new-mood

T+ voor Vechters

Testosteron is van de belangrijkste hormonen die door het lichaam wordt geproduceerd, met name voor vechters. Het biedt naast het onderhoud van een getraind lichaam een diversiteit aan psychologische voordelen. Met name bij het beoefenen van vechtsporten is het onderhoud van de juiste testosteron niveaus van primair belang. Het is niet alleen betrokken bij de opbouw van spiermassa, het zorgt ook voor de benodigde mentale scherpte om een intensieve training goed te kunnen doorstaan.

  Meer informatie

new-mood

Shroom TECH SPORT voor Vechters

“Vermoeidheid maakt lafaards van ons allen.” Deze woorden zijn waar voor elke atleet die ooit aan competitie heeft meegedaan. Voor een vechter zal vermoeidheid betekenen dat die jab niet meer ontweken wordt of je te eenvoudig je positie bij het worstelen, judo of Braziliaans Jiujitsu weggeeft. Het heeft geen zin te ontkennen dat vermoeidheid en uitputting de demonen zijn die elke atleet moet verslaan. Shroom TECH Sport is nu je geheime wapen!

  Meer informatie

new-mood

Hemp Force voor Vechters

Hennep Proteine is een compleet eiwitsupplement dat de benodigde aminozuren en een optimale balans van Omega 3 en 6 vetzuren -inclusief GMA- bevat. Het wordt extreem snel opgenomen in het lichaam omdat het voor 2/3e bestaat uit Edestrine, een plantaardige proteïne die lijkt op proteïne zoals aangetroffen in het menselijk lichaam. Hennep wordt eenvoudig verteerd en de natuurlijke vezels is goed voor de spijsvertering, in tegenstelling tot menig whey product. Hennep wordt natuurlijk en ecologisch verantwoord verbouwd zonder het gebruik van pesticiden en andere verdelgingsmiddelen.

  Meer informatie
 

Supplementeren van de Geest

Discipline, Focus en Doorzettingsvermogen zijn in de vechtsport gewilde mentaliteiten. Een belangrijke pijler van NootroFit haar filosofie is dat naast er naast aandacht voor lichaam ook aandacht moet zijn voor de geest en dus ook de hersenen. Daar waar spieren worden getraind middels fysieke oefeningen kan de geest ook worden getraind en aangescherpt. Vooral bij vechtsport is het mentale aspect doorslaggevend. Dit is niet alleen van toepassing op uitvoeren van nieuwe technieken, het doorstaan van de moordende cardio workouts, maar ook in fysieke zin bij bijvoorbeeld het leren van nieuwe technieken bij het sporten. Denk hierbij aan nieuwe kracht- en conditieoefeningen goed leren uitvoeren, game plans bedenken en uitvoeren en vechtsporttechnieken leren toepassen. Bij het beoefenen van sporten geven we ons lichaam al reeds geruime tijd middels supplementen een steuntje in de rug. Inmiddels zijn er ook supplementen (Nootropica) die de hersenen en daarmee je cognitieve functies, geheugen en leer- en reactievermogen aanzienlijk kunnen ondersteunen.

Alpha-brain-1

Alpha Brain voor Vechters

Onthoud je gameplan, analyseer je tegenstander, reageer en val aan! Vechtsporten vergen optimale en intense concentratie en maken veelvuldig gebruik van je mentale snelheid. Het neurotransmisster dat het meest wordt gebruikt bij mentale snelheid en focus is Acetylcholine. Alpha BRAIN is ontworpen om een acetylcholine booster te zijn. Met een combinatie van vele andere kruiden kan Alpha BRAIN je net wat scherper maken in de dojo.

  Meer informatie

new-mood

New Mood voor Vechters

Vechtsporten vragen het nodige van lichaam en geest. Door het intensieve karakter van de sport wordt een beroep gedaan op zowel de spieren als geest. Zodra vermoeidheid toeslaat wordt het moeilijker scherp te blijven en kan je mentaliteit je in de steek laten. New MOOD verschaft het gewilde magnesium voor je spieren en een dynamische natuurlijke combinatie die helpt bij de productie van het stemming verhogende serotonine – inclusief L-tryptophan en 5-HTP. Bij inname voor het slapen gaat helpt New MOOD met ontspannen om de volgende dag weer als herboren de volgende training in te gaan.

  Meer informatie

 

aj-hawk