Sledtraining, waarom iedereen dat zou moeten doen

  • Geplaatst op
  • Door Quillermo Pellicaan
  • Geplaatst in Training
  • 0
Sledtraining, waarom iedereen dat zou moeten doen

Hoe gebruik ik een powersled en wat kun je er mee? Waarom iedereen baat heeft bij een sled-training sessie. Een fantastisch en simplistisch trainings methode die je snel helpt sterker, gezonder te worden. Ook ideaal voor vetverbranding en tijdens het afvallen.

Ik heb het hier over de powersled, een fantastisch apparaat wat voor een buitengewoon effectieve trainingsprikkel zorgt. De powersled is een metalen gevaarte, voorzien van trekbanden en de mogelijkheid om te verzwaren. Het apparaat blinkt uit in al zijn eenvoud. Het is mogelijk om al binnen 5 minuten de trainingsprikkel bereikt te hebben! Hoe kan dat toch, zo snel al de trainingsprikkel bereiken?


Waarom heeft iedereen baat bij de powersled?

Wat kun je er mee? Laat ik je dit vertellen, het is heel simpel, je sleept het gevaarte vooruit. Meer is het niet. Maar het effect is geweldig! En ongeacht het doel wat je voor ogen hebt met je trainingen, de powersled helpt je op alle vlakken verder. Het is zeer effectief voor marathon lopers die sneller willen worden. Het werkt heel goed ter ondersteuning voor krachttrainingen. Het werkt misschien nog wel het beste voor ongetrainde mensen die snel gezond, sterker en af willen vallen. En niet alleen jonge mensen, juist ook de ouderen kunnen er veel baat bij hebben.



Hoe kan het toch dat zo’n ogenschijnlijk simpel ding zoveel effect kan hebben? Het apparaat zorgt voor een snelle verzuring, de lactaat opbouw. Dit geeft een groeihormoonpiek, waardoor spieren opgebouwd worden en vetverbranding gestimuleerd wordt. Juist omdat de verzuring zo snel komt, overbelast je je lichaam niet. Waardoor de marathon loper geen spierafbraak krijgt, wat normaal bij langdurige looptrainingen wel gebeurt. De krachttrainer is sowieso gebaad bij spiergroei. De ongetrainde mensen, jong en oud hebben er juist op een hele veilige manier effect van. In tegenstelling tot een squat of deadlift, waarbij je vorm en houding heel belangrijk is, kun je met een powersled haast niets verkeerd doen. Als jij stopt, stopt de powersled ook. Kans op blessures is nagenoeg nihil.

Hoe gebruik je de powersled?

Waar gebruik ik de powersled voor? Ik doe in 2017 aan een zware race door de Sahara mee, de Marathon des Sables. De powersled gebruik ik om de eerder genoemde verzuring te trainen, maar ook om de grote zandduinen die ik steeds op en af moet te simuleren. Het slepen met de powersled is vergelijkbaar met een steile klim omhoog. En zandduinen zullen er genoeg komen. Mijn maatje die mee gaat naar de Sahara is een snelle marathon loper. Hij liep de marathon in 3:12 in 2015. Hij is in januari begonnen met het integreren van de powersled in zijn trainingen en in april liep hij in Rotterdam al 2:50 en zijn doel is richting de 2.35 komen!

Het gebruik van de powersled is zoals eerder gezegd simpel. In de basis kun je met 2/3 van je lichaamsgewicht aan verzwaring op de powersled aan de gang. Dit gewicht sleep je op een glad wegdek voor 70 seconden vooruit. Houdt 2 à 3 minuten rust en herhaal 3 tot 6 keer. Meer is het niet. Natuurlijk zijn er variaties, die allemaal een iets specifieker doel kunnen dienen. Meer of minder gewicht, korter of langer trekken, vooruit of achteruit slepen, een andere ondergrond. En als je geen powersled hebt, kun je een kettlebell door het zand slepen.



 

 

 

Een goede aanvulling op je training

Probeer eens een sportschool te vinden die sleepsessies integreren in hun programma. Waar ik zelf train is er elke zaterdagochtend een open sleep sessie waar iedereen aan mee kan doen. De powersled is een geweldige aanvulling op je trainingen of een ideale start om iets te gaan doen aan je gezondheid. De loper die beter wil worden, zal nog steeds moeten lopen. De krachttrainer zal nog steeds zijn kracht oefeningen moeten doen. Maar dat de powersled een geweldige aanvulling is op je training is, dat staat vast!


Quillermo Pellicaan - Een geboren Brabander met een voorliefde voor zware, langdurige sportevenementen. In 2017 loopt hij de Marathon des Sables. Vanuit zijn stichting “Ga toch leven!” probeert hij mensen te motiveren om meer uit het leven te halen, door zelf het voorbeeld te geven. In het dagelijks leven o.a. actief als motivational speaker.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.