Dit is het verschil tussen normale MCT en zijn krachtige broertje, de C8

  • Geplaatst op
  • Door Alexander Prins
  • 0
Dit is het verschil tussen normale MCT en zijn krachtige broertje, de C8

MCT en C8 oliën zijn inmiddels overal te vinden. Wat is het verschil hiertussen en welke past het beste bij jou?

Wat is MCT

Allereerst: C8 en normale MCT-olie zijn MCT-oliën. Maar beter dan normale. Ze bevatten wat je wilt in een MCT-olie die echt werkt: pure, drievoudig gedistilleerde kwaliteits vetten die je meer energie, betere mentale prestaties en minder onbedwingbare trek kunnen  geven. 

"MCT" staat voor "middellange keten triglyceriden." MCT's bevatten vetzuren die van nature voorkomen in kokosolie, palmolie, geitenmelk en moedermelk.

Je lichaam verandert MCT's in moleculen genaamd ketonen, die helpen vet te verbranden, hunkeren naar beteugelen en je hersenen van stroom voorzien. Ketonen kunnen je ongelofelijk veel energie geven.

Dat gezegd hebbende, niet alle MCT's zijn hetzelfde. C8 olie geeft je vier keer meer keton-energie dan kokosolie. Dat betekent dat je meer hersenkracht en vetverbrandende kracht kunt krijgen dan met generieke MCT-olie.

 

Voordelen die komen uit veel voorkomende ervaringen:

  • Meer hersenkracht
  • Meer energie
  • Minder verlangen naar eten
  • Verhoogde vetverbranding

 

HET VERSCHIL TUSSEN C8 EN MCT OLIE

C8 is het meest zuivere ketogene vetzuur in kokosnoten, gezuiverd en gedestilleerd in een veelzijdige olie.

MCT olie is een mengsel van C8- en C10-MCT-oliën. Om energie, hersenkracht en vetverbranding te ondersteunen: ga dan voor een C8 olie. Het is pure olie die meer ketonen produceert dan normale MCT-olie.

Voor pure, budgetvriendelijke MCT-olie: ga met normale MCT-olie - je krijgt niet zo'n grote ketogene boost, maar je verbrandt nog steeds vet, stimuleert energie en beteugelt je trek.MCT OLIE VS. KOKOSNOOT OLIE

Kokosolie is geweldig voor koken en bakken - maar als je vetverbrandende, hersen krachtige ketonen wilt, is MCT-olie beter.

Dat komt omdat kokosolie meestal C12 (laurinezuur) bevat. C12 produceert niet dezelfde ketogene effecten als C8 of C10, zoals verhoogde energie en vetverbranding.

Bovendien zijn C8-olie en MCT-olie vloeibaar bij kamertemperatuur en smaken ze niet naar kokosnoten. In plaats daarvan verbeteren ze de smaak van tonnen voedsel. Je kunt deze smaakloze oliën in vrijwel alles gebruiken, van koffie tot saladedressings.

 

HOE MCT OLIËN WORDEN GEMAAKT

Zuiverheid is belangrijk als het gaat om MCT's. Er wordt gebruik gemaakt van drievoudige stoomdestillatie om het zuiverste, meest stabiele product mogelijk te maken. Dat betekent dat wat in je fles belandt pure MCT-olie is en niets anders.

Het proces is uniek omdat het volledig vrij is van oplosmiddelen en chemicaliën. Oplosmiddelen en katalysatoren zijn goedkoper om te gebruiken bij de productie van MCT-olie, maar ze geven je niet hetzelfde kwaliteitsproduct.

 

IS HET BIOLOGISCH?

Wanneer je biologisch koopt, wil je iets dat nul GMO's, pesticiden en hormonen bevat. Goed nieuws: je zult die rommel niet vinden in onze producten.

Maar als het gaat om MCT-oliën, is organisch niet het hele verhaal. Sommige bedrijven zullen proberen je te vertellen dat biologisch altijd de beste is. Dit is de waarheid: vanwege de manier waarop organische MCT-oliën worden gemaakt, kunnen ze C8 niet volledig isoleren - het vetzuur dat je wilt voor maximale ketone energie.

Ja, een biologische MCT-olie kan een certificering op het label hebben, maar het is een fundamenteel ander product. Het kan achtergebleven kokos resten en allergenen bevatten. Het smaakt misschien naar kokosnoten alleen geeft het je niet zoveel ketonenergie.

Onze C8 olie en MCT olie hebben meer ketogene MCT's dan gewone kokosolie. Dat betekent dat je lichaam meer ketonen zal produceren. Onze MCT-oliën smaken niet naar kokosnoten. En ze bevatten geen overgebleven kokosresten omdat ze zijn getest op productzuiverheid.

Het komt erop neer dat: onze olie is letterlijk een fles pure C8 MCT-olie en verder niets. Diezelfde garantie krijg je niet met andere biologische MCT-olie.

 

HOE MOET JE C8 OLIE EN MCT OLIE GEBRUIKEN

Onze MCT-oliën zijn smaakloos, dus je kunt ze aan zo ongeveer alles toevoegen. Begin met 1 theelepel en bouw het vanzelf op, neem minimaal één servering per dag.

Probeer C8-olie of MCT-olie in saladedressings, besprenkeld het over je groenten of gemengd in smoothies of je ochtend kopje koffie.Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.