Gemakkelijk en gezond: rode bieten shake

Gemakkelijk en gezond: rode bieten shake

We horen en willen het allemaal: zo veel mogelijk groente per dag eten. Dit blijkt alleen in het dagelijks leven niet zo eenvoudig.

Om je te helpen geeft NootroFit, aan de hand van meerdere blogartikelen, tips en recepten om te zorgen dat je meer groente binnen krijgt.

Gemakkelijk meer groente eten: rode bieten shake

Uit Brits onderzoek is gebleken dat mensen die dagelijks vijf porties groente (375 gram) en 300 gram fruit eten, 42 procent minder kans hebben om voortijdig te overlijden dan mensen die minder groente eten. 

De feiten zijn er, groenten zijn belangrijk voor ons welzijn! In de praktijk blijkt alleen dat het eten van voldoende groente voor sommige mensen moeilijk haalbaar is. De bereiding mag vooral niet te lang duren en het moet ook nog eens aangenaam smaken.
 

Groente shakes

Het aangename van groente shakes is dat je ze in een handomdraai maakt, ze zijn geschikt voor elk moment van de dag, gemakkelijk mee te nemen en ze blijven zeker twee dagen goed in de koelkast zodat je er meerdere dagen plezier van hebt.
 

De rode bieten shake

Rode bieten bevatten veel antioxidanten en voedingsstoffen die kanker bestrijdend zijn. Daarnaast stimuleren ze het immuunstelsel, bevatten mangaan wat o.a. goed is voor de vorming van botweefsel en net als vele andere groenten geeft de rode biet een hoop energie!
 

Afbeelding

Aan de slag

Rode bieten zijn met heel veel soorten fruit te combineren, zo kun je wekelijks een andere rode bieten shake maken en krijg je door het afwisselen van verschillende soorten fruit andere vitamines en mineralen binnen.

Ingrediënten en benodigdheden

  • Voorgekookte bieten, 500 gram (geen pot rode bieten of ongekookte knollen)
  • 2 Stuks fruit naar keuze (kies voor fruit waar veel sap in zit, zoals sinaasappel of mango, maar je kunt ook kiezen voor diepvriesfruit aangezien de voorgekookte rode biet een zachte textuur bevat)
  • 2 Grote glazen water
  • Blender 


Extra dimensie: om de shake nog voedzamer te maken kun je een schep Hemp Force Vanille Acai of Earth Grown Nutrients toevoegen.

Bereiding voor maximaal 4 glazen

  • Doe alle ingrediënten in de blender en blender tot er een dikke substantie ontstaat (vind je de shake te dik, voeg dan gerust nog een glas water toe)
  • Zet de kan vervolgens in de koelkast (tip, zet er een bordje onder i.v.m. mogelijke lekkage)

De shake blijft 2 dagen houdbaar, enjoy!
 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.