Recept: zo maak je Bulletproof Coffee®... en tevens een Bulletproof ochtend!

  • Geplaatst op
  • Door Dave Asprey - Bulletproof
  • Geplaatst in Bulletproof
  • 1
Recept: zo maak je Bulletproof Coffee®... en tevens een Bulletproof ochtend!

Wanneer ik vertel dat meer dan de helft van mijn calorieën uit gezonde vetten komt, krijg ik vervolgens de vragen:“waarom?” en “hoe?”

Wat is Bulletproof Coffee en hoe maak ik het?

Mijn dag begint altijd met een kop Bulletproof® Coffee: een gemengd drankje gemaakt van opgewaardeerde koffie samen met ongezouten boter van gras gevoerde dieren en Brain Octane Oil.

 

Op 18.000 voet boven de zeespiegel, in de buurt van de Kailash berg in Tibet, daar is waar ik voor het eerst de kracht van boter leerde kennen.

 

Het vroor min 10 graden, ik liep wankelend een gasthuis binnen en werd  letterlijk verjongd door een romige kopje thee met yak boter. De biohacker (doe-het-zelf bioloog) die in mij zit vroeg zich af "waarom?" En na een paar jaar van zorgvuldig onderzoek was het recept ontstaan, een recept dat tegenwoordig, vanwege een enorme invloed op de cognitieve functies, gebruikt wordt door Billboard artiesten voordat ze het podium op gaan, door wereldkampioen atleten en door een aantal van 's werelds top leiders.

 

Het was Juan Valdez, vriend van een achterneef van John Patrick Henry, die zei: "geef mij goede koffie of geef mij de dood." Goede koffie helpt je mentale scherpte en je prestaties beschermen.

 

Ik gebruik dus koffie met de laagste toxine en de hoogste prestaties die je kan vinden (ik kan het weten omdat ik het zelf gemaakt en getest heb!). Ik heb de koffie gezet en daarna ongezouten, gras gevoerde boter toegevoegd, samen met een extract van kokosolie dat de energie van de hersenen verbetert. Boter, juist! Met alle voordelen van gezonde melkvet zonder de schadelijke gedenatureerde caseïne eiwitten. Het maakt de romigste, meest bevredigende kop koffie die je ooit hebt gedronken. Als je het nodig hebt, zorgt het zes uur lang voor een zeer bevredigend energieniveau. Ik gebruik het bij mijn ontbijt en programmeer zo mijn lichaam om de hele dag vet te verbranden voor energie!

 

De wetenschap achter Bulletproof Coffee

Toen ik in Tibet voor het eerst thee met yak boter probeerde voelde ik me meteen in top vorm en ik moest weten waarom. Eenmaal thuis, begon ik boter te onderzoeken, thee, alle soorten vet, in hoeverre vet invloed heeft op je hersenen, enzovoort. Ik begon te experimenteren en in mijn keuken probeerde ik de geestelijke en lichamelijke boost te herscheppen die ik had gevoeld na die ene mok van yak boter thee.

 

Uiteindelijk heb ik thee laten staan voor koffie die mijn voorkeur heeft (Niet dat ik thee niet goed vind. Thee, vooral groene thee, is geweldig voor je. Mocht je niet van koffie houden, vervang het gerust met thee in het recept hieronder. Maar je bent het aan jezelf verplicht om de koffie te proberen en dat meen ik echt!).

 

Tijdens mijn onderzoek en de experimenten in mijn keuken ontdekte ik, hoe dan ook, veel sterke wetenschappelijke feiten rond koffie, boter en Brain Octane Oil. Ik zal ze hier allemaal toelichten voor je:

 

Opgewaardeerde koffiebonen zijn vrij van prestatie rovende schimmeltoxinen

• Bij het ontwerpen van Upgraded Cofee (opgewaardeerde koffie) was mijn grootste zorg de contaminatie door mycotoxinen (schimmel toxinen) te minimaliseren. Uit een onderzoek over 60 soorten koffiebonen bleek dat 91% van de groene koffiebonen besmet zijn met mycotoxinen.

 

• Een andere studie vond de besmetting in groene koffiebonen slechts 52%, maar vond ook dat meer dan de helft van de gebrouwen koffie mycotoxinen bevat.

 

• De mycotoxine contaminatie toonde afwijkende niveaus. In de twee bovengenoemde studies was de contaminatie relatief laag, maar het kan veel hoger zijn, vooral bij bonen van lagere kwaliteit die niet met voldoende zorg zijn verwerkt.

 

• Terwijl de Europese Unie relatief hoge eisen heeft gesteld aan mycotoxine besmetting in koffie, zijn de standaarden in de U.S. veel vager. In feite proberen veel bedrijven koffie eerst aan Europa te verkopen en verkopen de door Europa afgewezen koffie vervolgens door naar de Verenigde Staten.

 

• Opgewaardeerde Koffie komt van een landgoed in Guatemala, hoog boven zeeniveau, die geen blend (mengsel) levert, maar de originele koffie. Het bestaat uit hoogwaardige Arabica bonen (die minder kans maken op een schimmel besmetting) en is geproduceerd via een speciale methode (gereserveerd voor Bulletproof) dat mycotoxinen contaminatie minimaliseert. Opgewaardeerde koffiebonen worden ook getest op schimmel besmetting en zijn onderworpen aan strenge kwaliteitsnormen.

 

• Hoogwaardige koffie is zeer goed voor je. Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten, hier vind je een hele blog over de voordelen van koffie.

 

Gras gevoerde boter is vol van hoogwaardige vetten en voedingsstoffen

Koeien evolueerden naar gras eten, niet om bewerkte fabrieksvoer te eten op de boerderij. Gras gevoerde koeien zijn gezonder dan de dieren die fabrieksvoer of graan eten en de boter die ze produceren weerspiegelt hun gezondheid.

 

Samenvatting

• Gras gevoerde boter bevat meer omega-3 vetzuren, CLA, bètacaroteen, vitamine A, vitamine K, vitamine D, vitamine E en antioxidanten dan graan gevoerde boter. Het verschil is goed te zien in de boter zelf: gras gevoerde boter heeft een zonnige gele kleur, terwijl graan gevoerde en fabrieksvoer boter bijna wit zijn. Het ontbreken van kleur is een teken dat de boter afkomstig is van zieke koeien met zeer weinig voedingsstoffen.

 

• Gras gevoerde boter heeft veel butyraat (boterzuur), een korte keten vetzuur. Onderzoeken hebben getoond dat butyraat ontstekingen bij de mens zowel kan voorkomen als verminderen. Bij knaagdieren, hebben studies bewezen dat butyraat beschermt tegen psychische aandoeningen, verbetert de lichaamssamenstelling, verhoogt het metabolisme en garandeert een betere darmgezondheid.


• Boter is voedzaam, een enkele eetlepel boter bevat:

500 IE vitamine A

Meer caroteen dan wortelen

Hoge hoeveelheden vitamine K2, vitamine D en vitamine E

 

• Gras gevoerde boter is een superfood en is veel makkelijker te krijgen dan yak boter. Het Kerrygold merk is een uitstekende gras gevoerde boter en is te vinden in de meeste supermarkten.

 

Brain Octane Olie zorgt voor snelle energie zonder terugval

Brain Octane Oil is een middellange keten triglyceriden (MCT) olie in gezuiverde vorm. De carbon verbindingen van MCT's hebben verschillende lengtes, van C-6 tot C-12. Hoe korter de verbinding, hoe sneller je lichaam de MCT absorbeert en converteert naar ketonen, kleine moleculen die je hersenen van brandstof kunnen voorzien in plaats van glucose. Brain Octane Oil is pure C-8 MCT en heeft 18 maal de C-8 van kokosolie. Maar waarom geen C-6, als je lichaam het sneller verwerkt? Omdat C-6 verschrikkelijk smaakt en ruikt terwijl C-8 bijna geen smaak of geur heeft en je kunt het nog steeds snel naar energie converteren, je stofwisseling versnellen en profiteren van een cognitieve boost.

 

• Er zijn slechts 3 stappen nodig om Brain Octane om te zetten naar ATP (adenosine triphosphate/cellulaire brandstof voor zowel je lichaam als je hersenen). Als referentie, heeft suiker 25 stappen nodig.

 

• Brain Octane en andere MCT's omzeilen de verwerking via de lever, waardoor ze snel beschikbaar zijn. Dit geldt niet voor lange keten vetzuren. Ook niet voor laurinezuur (C-12), de belangrijkste MCT in kokosolie. Dat is waarom je niet dezelfde snelle energie boost krijgt van namaak Bulletproof Coffee waar kokosolie wordt gebruikt in plaats van Brain Octane olie. Begrijp me niet verkeerd: kokosolie is zeer goed voor je en het is een geweldige toevoeging aan de Bulletproof dieet. Het is gewoon niet ideaal om aan je koffie toegevoegd te worden.

 

• Brain Octane is een belangrijk onderdeel van Bulletproof intermitterende (met tussenpauzen) vastendieet, een protocol dat verhoogt de stofwisseling, verbrandt het vet, verbetert het kenvermogen, bouwt spierweefsel aan... en de lijst gaat maar door. Klik voor meer informatie op de link hierboven.

 

Bulletproof® Coffee - het recept


Zet 1 kop (8-12 oz/23-35 cl) koffie (gebruik gefilterd water dat net van de kook is) met 2,5 eetlepels versgemalen Bulletproof® koffiebonen.


Voeg 1-2 eetlepels Brain Octane™ Oil toe aan de hete koffie (het is behoorlijk sterk, maar je kan ook eerst beginnen met 1 theelepel en vervolgens de dosering verhogen over meerdere dagen)

 

Voeg 1-2 eetlepels gras gevoerde, ongezouten boter of ghee toe

 

Meng dit alles in een blender voor 20-30 seconden tot het mooi schuimt als bijvoorbeeld een latte macchiato of een cappuccino


Zoals je ziet is het echt snel en gemakkelijk te bereiden. Weet wel dat zout in de koffie een misdaad is en gebruik dus nooit gezouten boter. Bah!

 

Het is echt belangrijk dat je Kerrygold boter gebruikt of gras gevoerde boter van een ander merk, omdat boter van koeien die met maïs of soja zijn gevoed bevat niet dezelfde vetten. Zo'n boter mengt niet goed, smaakt niet goed en zal je geen Bulletproof gevoel geven.

 

Gras gevoerde boter is veel gezonder dan andere boter. Je cholesterolgehalte wordt niet verergert, maar geoptimaliseerd! Als je je dag daarmee begint, zal gras gevoerde boter je veel energie geven en je voorzien van gezonde vetten die je lichaam gebruikt om celwanden en hormonen te maken.

 

Als je zo bent als mijn meeste vrienden die dit proberen, is je lichaam zo uitgehongerd naar gezonde vetten dat je het gevoel hebt er niet genoeg te krijgen. Wanneer je omschakelt naar een Bulletproof Coffee ontbijt van hoge gezonde vetten, zal je lichaam een week of twee nodig hebben om zijn vetvertering systemen op volle kracht te laten draaien. Zo'n ontbijt kan in eerste instantie een beetje te rijk zijn. Gebruik dan in het begin minder boter en bouw het rustig op tot de hoeveelheid die je wenst. De inname van een betaïne HCl of verteringsenzymen supplement samen met je koffie zal je lichaam ook helpen om de boter te verteren.

 

Probeer dit eens bij het ontbijt, al is het maar een keer, met ten minste 2 eetlepels boter en verder niets anders. Je zal een van de beste ochtenden ervaren van je leven, met tomeloze energie en scherpte. Het is gewoon geweldig!

 

Één kopje Bulletproof® Coffee zal voldoende zijn om nooit meer in de verleiding te komen om een vetvrije, insuline verhogende, vet opslaande toast en havermout ontbijt!
 

Reacties

  1. Marga Marga

    ik ga op zoek naar de juiste koffie en olie boter maak ik me geen zorgen om is overal te koop en wordt in dit huishouden altijd gebruikt drink normaal 1 beker koffie smorgens van 200ml kan dit nu ook.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.