Bananenijs - melkvrij en gemaakt van voedingsrijke bananen

Bananenijs - melkvrij en gemaakt van voedingsrijke bananen

De zomer is voorbij en dat betekent vaak automatisch we minder ijs eten. Toch willen we de ijsliefhebbers dit recept meegeven. Normaliter is dit gerecht meestal gevuld met kunstmatige ingrediënten en heeft het nul voedingswaarde. Hoe kunnen we genieten van de heerlijke smaak van ijs, zonder schuldgevoel te krijgen en ook nog eens de juiste goede voedingsstoffen binnen te krijgen?

Recept bananenijs

Hoofdingrediënt voor dit recept zijn bananen, die een goede bron van voedingsvezels, vitamine C, vitamine B6, kalium en mangaan bieden. Geef het een kans en wees niet bang om een aantal toevoegingen of wijzigingen aan te brengen in je eigen versie van dit recept. Dit recept is voor 4-6 porties.

Ingrediënten
4 Biologische bananen, gesneden in 1/2-CM stukken. 1/4 Kop Amandelmelk. (Rijst of kokosmelk als alternatief.) 1 theelepel Biologisch Vanille Extract. Bereiding: Snijd de bananen in stukjes en verdeel deze op een vel bakpapier, deze gaan voor 2 uur de vriezer in.

Doe deze vervolgens in een blender of keukenmachine en mix het een paar seconden, totdat er een kruimelachtige structuur zichtbaar is. Voeg de melk en vanille toe. Ga verder met mixen en veeg af en toe met een spatel de restjes terug in je blender, totdat je een gladde en romige structuur hebt. Plaats het mengsel in een diepvries doosje. Bevries het geheel 2 - 4 uur of langer indien gewenst. Behandel en bevries het goedje 2-4 uur of totdat de gewenste textuur is bereikt . Probeer het toevoegen van rauwe walnoten of amandelen voor extra textuur en smaak.

Gerelateerde producten

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.