Gemakkelijk en gezond: spinazie shake

Gemakkelijk en gezond: spinazie shake

We horen en willen het allemaal: zo veel mogelijk groente per dag eten. Dit blijkt alleen in het dagelijks leven nog niet zo eenvoudig.

Om je te helpen geeft NootroFit, aan de hand van meerder blogartikelen, tips en recepten om te zorgen dat je meer groente binnen krijgt.

Gemakkelijk en gezond: spinazie shake

Uit Brits onderzoek is gebleken dat mensen die dagelijks vijf porties groente (375 gram) en 300 gram fruit eten, 42 procent minder kans hebben om voortijdig te overlijden dan mensen die minder groen eten. De feiten zijn er, groente is belangrijk voor ons welzijn! Toch halen veel mensen deze porties groente per dag bij lange na niet, want wat moeten we dan eten en hoe maak je het klaar? De bereiding mag vooral niet te lang duren en het moet ook nog eens aangenaam smaken.


Groente shakes 

Het aangename van groente shakes is dat je ze in een handomdraai maakt, ze zijn geschikte voor elk moment van de dag, gemakkelijk mee te nemen en ze blijven zeker twee dagen goed in de koelkast zodat je er meerdere dagen plezier van hebt. 


Spinazie shake

Bij het woord spinazie denken we al snel aan de tekenfilmheld Popeye! Naast het feit dat spinazie goed is voor de opbouw van onze spieren, bevat deze groene groente nog meer positieve kenmerken. Spinazie zorgt voor sterke botten, het kan hart- en vaatziekten voorkomen (door de plantaardige omega-3 vetten en foliumzuur die spinazie bevat), het levert veel ijzer en is belangrijk voor de vorming van rode bloedlichaampjes en het zuurstoftransport in het lichaam.
 

Wist je dat spinazie ervoor kan zorgen dat het verouderingsproces wordt vertraagd, door de stof luteïne? Daarnaast is het ook goed voor je libido, spinazie bevat namelijk magnesium en deze bevordert de bloedsomloop.

We kunnen concluderen dat spinazie voldoende goede eigenschappen heeft om vaker te eten of drinken!

 
Afbeelding

Aan de slag

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 Zak verse gewassen spinazie, 450 gram
  • 2 Stuks fruit naar keuze (spinazie heeft een sterke en ijzerachtige smaak, kies daarom voor fruit met een zoete smaak zoals sinaasappel, verse ananas of meloen)
  • 3 Grote glazen water
  • Blender
   

Extra dimensie: om de shake nog voedzamer te maken kun je een schep Earth Grown Nutrients toevoegen.
 

Variatietip: voeg twee grote lepels honing toe. Van honing krijg je langdurige energie (door de fructose die honing bevat), het heeft een antibacteriële werking en een verzachtende werking op de keel. Daarnaast is honing ook een remedie tegen een kater, want het herstelt de bloedsuikerspiegel.

Bereiding voor maximaal 4 glazen

  • Doe alle ingrediënten in de blender en zet deze 1 minuut aan. Roer vervolgens de substantie goed door en zet de blender weer aan en blender tot er een dikke substantie ontstaat (vind je de shake te dik, voeg dan gerust nog een glas water toe)
  • Plaats de kan in de koelkast (tip, zet er een bordje onder i.v.m. mogelijke lekkage)

Good to know

- De shake blijft 2 dagen houdbaar in de koelkast.
- Blijf combineren met fruit, zo kun je wekelijks een andere spinazie shake maken en krijg je door het afwisselen van verschillende soorten fruit andere vitamines en mineralen binnen.
- Nieuwsgierig naar andere recepten? Lees voorgaand artikel.

Bronnen 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.