Waarom jij de dag moet beginnen met een Bulletproof Koffie

  • Geplaatst op
  • Door Alexander Prins
  • 0
Waarom jij de dag moet beginnen met een Bulletproof Koffie

Altijd al willen weten wat een Bulletproof Koffie is en hoe het jou zoveel beter kan maken! Lees het nu hier en je zult een nieuw mens worden.

Wat is Bulletproof koffie?

 

Bulletproof koffie is niet je gemiddelde latte. Het is een energieke, krachtige drank die iedereen heeft geholpen, van gedreven CEO's tot professionele atleten en drukke ouders, om meer te doen van wat ze nu eigenlijk nog te weinig doen.

 

Hoe maak je Bulletproof Koffie?

 

Het begint allemaal met de bonen. Zet 1 kopje (8-12 gram) koffie met gefilterd water met 2 ½ eetlepels vers gemalen Bulletproof koffiebonen. Voeg 1 theelepel gemalen bonen toe en 2 eetlepels Brain Fuel. Hieronder vind je veel meer informatie over Brain Fuel, maar houd er rekening mee dat dit spul krachtig is. Begin met 1 theelepel per kopje en werk je weg naar 1-2 eetlepels gedurende meerdere dagen.

Voeg 1-2 eetlepels ongezouten grasboter of 1 à 2 theelepels gras-Ghee toe (voor degenen die geen zuivel kunnen verdragen of lactose intolerant zijn). Dat lees je goed. Er staat boter op. Maak je geen zorgen. Dit mengsel de romigste, lekkerste kop koffie die je ooit hebt gedronken. Oh, en zorg ervoor dat je boter ongezouten is. Zoute koffie is namelijk walgelijk. (jep, ik heb weleens de verkeerde gepakt in de ochtend)

Meng het allemaal in een blender gedurende 20-30 seconden tot het eruit ziet als een schuimige latte.

 

Het begin van de Bulletproof koffie boon

Dave Asprey was een succesvolle ondernemer in Silicon Valley terwijl zijn gezondheid echt een heel erg slecht begon te worden en alles achteruit ging. Hij was zwaarlijvig en woog bijna 130 kilo. Hij was ook chronisch moe en zijn hersenfunctie begon te lijden.

 

Jarenlang probeerde hij de calorieën te beperken en elke dag te trainen. Niets hielp. Tegen de tijd dat hij 30 was, vertelden Dave's artsen hem dat hij een groot risico liep op een beroerte of een hartaanval, niet in de toekomst, maar al snel.

 

Dave kreeg het idee voor Bulletproof Coffee na een tocht in Tibet in 2004. Op 5 kilometer hoogte boven de zeespiegel en -23 graden Celsius stortte zijn energie in - totdat hij een dropje binnenliep en een plaatselijke bewoner hem een romig kopje yakboterthee gaf.

 

De biohacker in hem vroeg zich af waarom de thee hem zo goed deed voelen, en hij begon jaren van onderzoek naar de kracht achter de ingrediënten. Uiteindelijk verving Dave thee en koffie met yakboter door gewone grasboter of ghee toe te voegen.

 

Brain Octaine was het laatste ontbrekende stuk. En de juiste mix van deze drie ingrediënten (de juiste koffie, de juiste MCT's en grasboter) gaf Dave uiteindelijk hetzelfde gevoel dat hij voor het eerst ervaarde bij de man in de Tibetaanse bergen. Zo is de Bulletproof Coffee geboren.

 

Hoe werkt het?

Het blijkt dat er een krachtige wetenschap achter de voordelen van koffie, boter en Brain Fuel schuilgaat. Laten we wat verder in duiken:

 

Koffiebonen en Topprestaties

Koffie smaakt niet alleen goed. Het levert ook antioxidanten. Cafeïne houdt je alert, en het kan ook je stofwisseling stimuleren en je helpen vet te verbranden voor energie.

 

Maar geen van deze voordelen doet veel met je als je de verkeerde koffie drinkt.

 

Net als het voedsel dat je in je lichaam stopt en opneemt, is de kwaliteit van je koffie van belang: Slechte koffie kan je energie opslorpen en je prestaties schaden, terwijl de juiste bonen je een voorsprong kunnen geven.

 

Het probleem is het vinden van consequent goede koffie - daarom worden Bulletproof koffiebonen bij elke stap van het proces zorgvuldig geselecteerd, door middel van de volgende eisen:

 

Locatie: Bulletproof koffiebonen zijn afkomstig vanuit een zeer hoog gelegen kwekerij, door de Rainforest Alliance gecertificeerde koffie plantages van maar één herkomst.

 

Kwaliteit: Bulletproof koffiebonen voldoen aan strenge kwaliteitsnormen met sourcing- en verwerkingsmethoden die helpen mycotoxinen en andere verontreinigingen tot een minimum te beperken.

 

Smaak: Bulletproof Bonen zijn van super hoge kwaliteit Arabica bonen, die een zachte, krachtige smaak hebben.

 

Waarom grasboter?

Grasboter geeft Bulletproof koffie zijn romige consistentie. Het geeft je ook kwaliteits vetten die je vol houden. Het is het belangrijkste ingrediënt van een van de romigste lattes die je ooit zult drinken.

 

Bovendien is grasboter een goede bron van butyraat en bevat het belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine A, bètacaroteen en de vetzuur-CLA.

 

En voor degenen onder ons met een lactose-intolerantie, probeer eens ghee, waarvan de lactose al is verwijderd.

 

De voordelen van Brain Octane

 

Brain Octane is een onmisbaar onderdeel van het Bulletproof dieet omdat het je voorziet van hersen brandstofmoleculen die ketonen worden genoemd - en het is om verschillende redenen een belangrijk ingrediënt in het Bulletproof koffierecept:

 

Zuiverheid: Brain Fuel is pure C8 MCT-olie, afgeleid van 100% kokosolie. Het is drievoudig gedestilleerd en gezuiverd met alleen water, warmte en druk. Dat betekent dat je pure, zeer ketogeen C8 MCT's krijgt - en geen kokos resten waar je niks aan hebt.

 

Kwaliteit: Brain Octane wordt gecheckt en gekeurd met de strenge kwaliteitsnormen van Bulletproof.

 

Smaak: Brain Fuel is smaak- en reukloos, in tegenstelling tot sommige andere MCT-oliën.

 

Verschillende soorten vetten hebben andere taken en functies. Door de moleculaire structuur van Brain Fuel is het meer dan vier keer zo effectief als gewone kokosolie bij het verhogen van je ketonen spiegel, zodat je lichaam en hersenen op vet in plaats van suiker kunnen draaien. Dit is wat je urenlang een schone vorm van energie geeft.

Nootrofit heeft haar eigen Brain Octane gemaakt genaamd Brain Fuel. Deze unieke en heerlijke formule zorgt net zoals de Brain Octaine voor een snelle omzetting van ketonen door middel van C8 kokosolie.

 

Moet je Bulletproof ingrediënten gebruiken om Bulletproof koffie te maken?

 

Authentieke Bulletproof koffie betekent het gebruik van Bulletproof ingrediënten - allemaal ontworpen om ervoor te zorgen dat je de meest constante verbazingwekkende, schuimende, stimulerende drank krijgt, elke keer dat je hem weer maakt want na één keer zal je verliefd worden op deze heerlijke en effectieve koffie.

 

Tuurlijk, je kunt wegkomen met het gebruik van generieke koffiebonen en kokosolie en toch enkele van dezelfde voordelen voelen. Maar zorgvuldig geselecteerde Bulletproof bonen en de zeer zuivere C8 MCT's in Brain Fuel zijn je meest betrouwbare snelkoppeling naar een geweldige Bulletproof koffie.

 

Voeg ook vooral geen suiker toe. Suiker is namelijk zelfs in natuurlijke vormen zoals honing of ahornsiroop een boosdoener tijdens het beïnvloeden van je bloedsuikerspiegel het zorgt ervoor dat minder tot geen vet verbrandt.

 

Waarom de verkeerde koffie je zwak maakt....

 

Net zoals geweldige koffie je een geweldig gevoel geeft, kan koffie van lage kwaliteit je energie opslokken. Zorg er dus voor dat je koffie zet met de best mogelijke bonen. 

 

Waarom je het ontbijt anders moet gaan bekijken

Bulletproof koffie is op zichzelf al een ontbijt - maar zonder de toegevoegde suiker die wordt geleverd met een aantal veelvoorkomende dikmakers zoals vruchtensappen, smoothies en brood. En door al die kwaliteits-vetten uit grasboter en  zich urenlang vol en energiek.

 

Niet alle vetten maken je dik.

 

In feite kan het eten van meer van de juiste vetten een krachtige manier zijn om het verlangen naar snacks te verslaan en je hersenen te voeden.

 

In tegenstelling tot veel andere vetten, gaan de meeste van de zeer zuivere C8 MCT's in Brain Fuel direct naar je lever. Vervolgens verandert je lichaam ze in ketonen die verbrand worden voor energie en niet worden opgeslagen in je taille als vet.

 

Bonus: Omdat de C8 vetten je je sneller voller kunnen laten voelen, kan het zijn dat je minder eet door meer hoogwaardige, ketogene vetten aan je voeding toe te voegen en je zo ook afvalt.

 

Maar wat als je geen koffie drinkt?

 

Je hoeft zelfs geen koffie te drinken om veel van de voordelen van Bulletproof Coffee te voelen. Een Tibetaanse thee was de eerste kennismaking van Dave Asprey met de stimulerende kracht en lekkernij van een warme, boterachtige pick-me-up.

 

De waarheid is dat je zowat elke warme drank tot een romige, schuimende versie van zichzelf kunt maken door eenvoudigweg boter en Brain Fuel olie toe te voegen. Warme chocolademelk, thee en kurkuma-thee zijn slechts een paar opties.Aan de slag met kogelvrije koffie

 

De beste manier om erachter te komen of Bulletproof koffie voor jou werkt, is om het te proberen. Hier is hoe je Bulletproof Coffee in je dag kunt integreren om je energie en prestaties te verhogen:

 

Verkrijg de ingrediënten - in het ideale geval betekent dat Bulletproof koffiebonen, ongezouten boter of ghee met gras en Brain Fuel.

Probeer je gebruikelijke ontbijt een week lang om te ruilen voor Bulletproof Coffee. Het kan een tijdje duren voordat je lichaam zich aanpast aan het extra vet. Begin langzaam met kleinere hoeveelheden boter en Brain Fuel, en bouw rustig de volledige hoeveelheid op die in het recept is opgenomen.

Eet je lunch en avondeten zoals gewoonlijk of eet gewoon als je honger hebt.

 

Probeer Bulletproof Coffee zelf eens uit!

Bulletproof Coffee is vanaf nu je nieuwe favoriete ontbijt.

 

Typische ontbijtproducten vol met suiker en geraffineerde koolhydraten kunnen je bloedsuikerspiegel doen stijgen. Tuurlijk, kan je een snelle uitbarsting van energie krijgen, maar tegen het midden van de ochtend zal je weer hongerig, moe en niet gefocust zijn.

 

De dag beginnen met kogelvrije koffie brengt je

 

Beperkt honger en snack aanvallen: De kwaliteit vetten in Brain Fuel helpen je vol te houden.

Geeft je mentale energie: Brain Fuel wordt snel omgezet in ketonen om je hersenen te helpen met high-performance brandstof.

Gooi het overbodige koolhydraat rijke ontbijt weg en begin de dag met vet als brandstof. Als je je urenlang scherp en alert voelt, zal je blij zijn dat je de overstap hebt gemaakt. Dit gaat je zeker niet teleurstellen!Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.