Primen is het nieuwe mediteren, hoe zit dat?

  • Geplaatst op
  • Door Alexander Prins
  • 0
Primen is het nieuwe mediteren, hoe zit dat?

Priming is een vorm van mediteren waarvan bewezen is dat hij werkt. Hier lees je alles over de meest effectieve manier om te mediteren

Dit moet jij weten over Priming

 

Wat je gaat leren in dit artikel:

 

  • Ontdek de wetenschap van het primen, en hoe het andere aspecten van je leven positief beïnvloedt.
  • Lees over studies die de kracht van priming analyseren en uitleggen.
  • Leer priming oefening die je elke ochtend kunt uitvoeren.De kracht van priming

Word je elke ochtend wakker met een vermoeid of traag gevoel over je werk en de dag die voor je ligt? Is er een obstakel dat je gedachten telkens in beslag neemt vanaf het moment dat je opstaat? Veel mensen worden wakker met een volledig leeg gevoel en hoewel ze zich vaak scherp willen voelen hebben ze gewoon niet de mentale energie om de doelen van die dag te bereiken.

Als dit je bekend in de oren klinkt, is het tijd om de kracht van priming te gaan ontdekken.

Het leven kan best een uitdaging zijn. Als we moe zijn en even gewoon nergens zin in hebben, kan het moeilijk zijn om je weer te herinneren hoe prestatie, succes en voldoening aanvoelen en wat voor goed gevoel ze geven. "Problemen roepen ons naar een hoger niveau". Je kunt je leven veranderen door jezelf oplossingen te bieden aan je problemen, met de mentaliteit van een kampioen. Je kunt leren hoe je gemoedstoestand en fysieke toestand kan gaan veranderen met een effectieve priming routine.

Het creëren van een ochtendritueel dat priming bevat is de perfecte manier om je dag te beginnen. Wat je 's morgens doet, heeft een krachtige en langdurige invloed op de rest van je dag. In dit artikel leer je het onderzoek achter de priming psychologie, waarom en hoe het werkt, ideeën voor verschillende soorten priming en eigen oefeningen zodat jij zelf ook aan priming kan gaan meedoen.

Ben je klaar om je gelukkiger te gaan voelen en wil je het tegen de wereld op nemen? Bereid je voor op een eerste duik in de wereld van Priming.

Wat is Priming?

Wat is priming en hoe kan je de voordelen en positieve effecten ervaren? Een manier om priming te omschrijven is door de handeling voor het nemen van tijd om je gedachten en emoties aan te passen, zodat je je leven in topstaat kunt leiden. 

 

Priming is het krachtigst als het er 's morgens voor kan zorgen om een productieve en krachtige toon voor de dag gaat zetten. Het is ook heel nuttig voor het beheersen van je emoties, omdat het je een moment geeft om adem te halen en je reactie’s onder controle te houden.

 

Als er dingen zijn die je tegenhouden van waar en wie je wilt zijn als persoon, is priming een van de meest effectieve middelen om die kloof te overbruggen en te helen. Onze gedachten, gevoelens en emoties kunnen worden geprimed door factoren waar we ons niet eens bewust van zijn, dingen die grote invloed hebben op onze prestaties in andere aspecten van ons leven. Als je het goed en vaak beoefend hebt, kan priming je helpen om positieve emoties te cultiveren en je levenskwaliteit drastisch te verbeteren.

 

Hoe je het primen ook uitlegt, het is duidelijk dat dit niet slechts een hype of een rage is - het is bewezen door de wetenschap en psychologen. Je kunt jezelf positief of negatief voorbereiden, afhankelijk van wat je in je geest toelaat. Deze priming oefening zullen je in staat gaan stellen om meer negatieve prikkels uit te filteren om jezelf voor te bereiden op positieve interacties, ervaringen en resultaten.Wat is de definitie van Priming  volgens wetenschappers en wat zijn de effecten op je stemming?

 

Studie #1: Temperatuur beïnvloedt de waarneming en gevoelens van mensen

 

De hoofd-theorie wordt ondersteund door onderzoek, dat heeft aangetoond dat onze reacties worden "geprimed" door onze stemmingen en ervaringen. Wanneer je leert hoe je stemming kan veranderen of zelfs helemaal kan laten verdwijnen, zal je je voorbereiden op succes.

 

Er zijn tal van studies over de kracht en de voordelen van priming, maar de studie die het best de basis van priming illustreert is een studie uit 2008 van Yale psychologen. In de lift op weg naar het lab vroeg een onderzoeker een deelnemer om zijn koffie vast te houden. Het teamlid noteerde vervolgens wat informatie over de deelnemer, voordat hij/zij om zijn/haar koffie terug vroeg. Elke deelnemer hield het kopje koffie ergens tussen de 10 en 25 seconden vast. Voor de helft van de deelnemers was de koffie warm, terwijl de andere helft koude kopjes koffie vasthield. Dat is het enige verschil tussen de twee groepen deelnemers.

 

Hier wordt het interessant. In het lab lezen alle deelnemers dezelfde korte beschrijving van een willekeurig persoon en beoordelen de persoonlijkheid van die persoon aan de hand van een vragenlijst. Deelnemers die warme koffie vasthielden, beoordelen de persoon als gelukkiger, beter van aard, vrijgeviger en socialer. Deelnemers die de koude beker hadden vastgehouden, zeiden eerder dat de persoon ongelukkig, geïrriteerd en egoïstisch was.

 

Vergeet niet dat er absoluut geen verschil was tussen de profielen en beschrijvingen die beide groepen lazen. Maar hoe ze op de beschrijvingen reageerden was aanzienlijk anders.

 

Studie #2: Irrelevante vragen beïnvloeden hersenkracht

 

In een ander voorbeeld, bekeken de onderzoekers van Harvard hoe het beantwoorden van een korte vragenlijst. Degenen die werden gevraagd om hun etniciteit te identificeren scoorden 11% hoger dan degenen die werden gevraagd om hun geslacht te identificeren en 5% hoger dan de controlegroep (die geen vraag had over hun geslacht of etniciteit voor de test). Opnieuw deden ze allemaal dezelfde test, maar die ene vraag had een enorme impact op hun testscores. Dit is de kracht van priming.

 

Studie #3: Jezelf

 

Je hebt het emotionele priming-fenomeen zeker zelf ervaren, hoewel je het toen waarschijnlijk nog niet wist. Denk aan een geval waarin je boos of gefrustreerd was en dat je dan overdreven gereageerd hebt op een klein probleempje? Leek alles erger omdat je nog steeds vast zat aan de gebeurtenis die je boos maakte? Je voelde het priming effect van je woede, waardoor je op een bepaalde manier reageerde en misschien was dit niet de juiste manier.

 

Denk nu aan een moment waarop je helemaal verliefd was, en je je levend en wakker voelde voor de liefde van je leven. Leek alles makkelijker om mee om te gaan? Heb je gekeken naar degenen die je in het verleden misschien niet leuk vond en voelde je een nieuw gevoel van waardering? Dat kwam omdat je werd geprimed door het gevoel van liefde.

 

Onze gedachten, gevoelens en emoties kunnen worden geprimed door factoren waar we ons niet eens bewust van zijn, wat grote gevolgen kan hebben voor onze prestaties in andere aspecten van het leven. Wanneer je dit goed uitvoert en vaak oefent, kan priming je helpen om positieve emoties te cultiveren en de kwaliteit van je leven drastisch te verbeteren.

 

Verschillende soorten Priming

Om een beter inzicht te krijgen in priming gaan we eens kijken naar de verschillende soorten priming die door psychologen zijn geïdentificeerd:

 

Associatieve priming houdt in dat er twee woorden worden gebruikt die gewoonlijk met elkaar worden geassocieerd, zoals "maan" en "sterren". Het verschijnen van een van de woorden kan iemand aanzetten om sneller te reageren op het tweede woord.

Deze vorm van priming wordt bereikt wanneer twee woorden voortdurend aan elkaar gekoppeld worden. Na genoeg herhaling zal een individu veel sneller reageren op het tweede woord als hij het eerste woord hoort.

 

Conceptuele priming gebruikt twee woorden die conceptueel verwant zijn aan elkaar, zoals "voet" en "schoen". Omdat ze in de hoofden van veel mensen in dezelfde categorie zitten, kunnen ze een priming-effect laten zien.
Positieve en negatieve priming verwijst naar priming emoties, zoals "boosheid" of "liefde" (net als Studie #3 hierboven). Het is bewezen dat positieve priming de verwerkingssnelheid versnelt terwijl negatieve priming de verwerkingssnelheid vertraagt.

 

Semantische priming gebruikt woorden die logischerwijs met elkaar in verband worden gebracht, zoals "aardbei" en "rood". Wie semantisch geprimed is, kan het ene woord sneller herkennen als hij het andere woord hoort.

 

Perceptuele priming houdt in dat woorden worden gebruikt die vergelijkbaar klinken, zoals een "hand" en "band".

 

Gemaskerde priming verbergt de initiële stimulans op een of andere manier, zoals het verbergen van een deel van het woord. Ook al is de stimulans niet volledig zichtbaar, toch reageren individuen er nog steeds op.

 

De 8-stappen priming oefening die je elke ochtend kunt uitvoeren binnen 10 Minuten.

De Priming hoeft hoeft helemaal niet lang te duren. In slechts 10 minuten per dag, kan je beginnen met het ervaren van de voordelen in je prestaties, stemming en toestand. Het uitvoeren van een priming oefening samen met een gezond ontbijt in de ochtend kan je helpen om een piek te bereiken en je dag ten goede te veranderen.

 

Ga zitten: Zoek een stoel in een relatief rustige omgeving en ga rustig zitten. Plaats beide voeten op de grond, schuif je schouders naar achteren, borst omhoog en houd je nek lang en het hoofd hoog.

 

Adem: Door je adem te veranderen, verander je je staat van zijn. Doe drie sets van 30 ademhalingen, met een pauze tussen elke set. 

 

Begin met hart ademhaling: Leg je handen op je hart en adem rustig door je neus in en mond uit.

 

Visualiseer: Denk aan een plek waar je graag zou willen zijn met mensen om je heen en visualiseer wat je daar zou doen. Denk rustig na en laat je vooral niet afleiden.Heb jij nog tips voor tijdens het primen? Deel ze hieronder in de comments!Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.