5 Superfoods die je moet eten!

  • Geplaatst op
  • Door NootroFit
  • Geplaatst in Voeding
  • 0
5 Superfoods die je moet eten!

Wie het woord Superfood hoort, denkt meteen aan exotisch fruit uit het Amazone regenwoud.
Hoewel het Amazone regenwoud, ook bekend als de "groene longen van de aarde" de ingrediënten levert voor een kwart van alle geneesmiddelen, komt het voedsel dat we vandaag bespreken van veel dichterbij dan je zou denken.

HTML Editor - Full Version

Superfood # 1: Natuurvlees van grasgevoerde runderenDe Amerikaanse en andere moderne culturen hebben veel te lang onbewust vastgehouden aan ouderwetse ideeën en negatieve oordelen over rood vlees.
 

Een aantal belangrijke voordelen: 

• Het vitamine E-gehalte in grasgevoerd rundvlees is 4 keer hoger dan in graangevoerd rundvlees. Vitamine E is een belangrijke antioxidant voor preventieve gezondheidszorg. 
• Gegevens over voedingsmiddelen tonen dat grasgevoerd rundvlees net zoveel omega-3 kan bevatten als zalm en tonijn. 
• CLA (Conjugated Linoleic Acid), een natuurlijke vetzuur aanwezig in grasgevoerd rundvlees, helpt het lichaam vet te verbranden, vermindert het verlangen naar suiker en ondersteunt een gezonde cardiovasculaire systeem. Het CLA gehalte is veel hoger in grasgevoerd rundvlees dan in graangevoerd rundvlees. 
• Grasgevoerd rundvlees bevat 2 tot 4 maal meer omega-3 vetzuren dan conventionele, graangevoerd rundvlees. Omega-3 tekortkomingen zijn verbonden met cognitieve stoornissen en andere psychische problemen.
 

Superfood # 2: Kokosnoot 


Het gebruik van Kokosnoten in de Verenigde Staten is de afgelopen jaren letterlijk omhooggeschoten! Terecht, want deze vrucht heeft vele toepassingen, is goed houdbaar en kan helpen bij stofwisseling, vetverbranding en hersenfuncties.
 
Enkele belangrijke voordelen:
• Kokosolie bevat gemiddeld 60% MCT (Medium Chain Triglyceriden). Vetten van dit type zijn als raketbrandstof voor de hersenen en voor het lichaam. 
• De MCT omzeilt het grootste deel van de vertering en wordt snel opgenomen voor een stimulerende werking van hersenen en lichaam. 
• Kokosolie helpt de spijsvertering en verhoogt de opname van andere voedingsstoffen en aminozuren. Je moet kokosolie zien als een shuttle die je andere voedingsstoffen overal in het lichaam vervoert! 
• Kokosolie is een antimicrobieel middel en kan gunstig optreden tegen infecties, gist en bacteriële overgroei en zelfs voetschimmel [bron]. 
• Wist je dat moedermelk MCT bevat? Het is een essentieel dieet onderdeel, ook voor de ontwikkeling van de kleinste hersenen en lichaam. Haal dus kokosolie voor jezelf en moedermelk voor je baby!
 

Superfood # 3: Spinazie


Popeye maakte geen grap toen hij zei dat je spinazie moet eten. Dit is een van de meest veelzijdige, goedkope, voedzame en makkelijk te kweken voedingsmiddelen.
 

Meer motieven nodig om je portie groente te willen nuttigen? 

• Spinazie helpt de spijsvertering en kan darmschade verlichten die veroorzaakt wordt door giftige, inflammatoire stoffen zoals gluten, maisstroop (met een hoog fructosegehalte) en koolzaadolie. 
• Spinazie bevat luteïne. Luteïne is een belangrijke voedingstof van dierlijke vetten, eierdooiers en planten. Het is aangetoond dat hoge niveaus van luteïne de achteruitgang van de ogen en macula degeneratie op oudere leeftijd tegengaan. 
• Spinazie heeft geen heersende smaak en kan bijvoorbeeld in een smoothie volledig worden verhuld door de toevoeging van boerenkool, een paar bessen en hoogwaardige eiwitten. Dit is een echte oppepper voor je kracht, spijsvertering en energie!
 

Superfood # 4: Blauwe bessen


Heb je wel eens blauwe bessen in het zonlicht zien bloeien in de tuin? Hoe kan het dat zo'n kostbare vrucht in de zon niet verschrompelt? Blauwe bessen bevatten anthocyaan, een antioxidant, die hen tegen de zon beschermt!

Redenen waarom je blauwe bessen aan je Superfood voorraad moet toevoegen: 

• De zonbescherming die blauwe bessen hebben heeft hetzelfde effect op mensen. Het eten van blauwe bessen biedt onze huid een natuurlijke bescherming tegen UV-straling. 
• Blauwe bessen bevatten weinig suiker, zorgen voor een minimale insulinerespons en zijn een extra traktatie in de dieet van mensen die de zoete smaak van frisdrank en snoep missen, die ze gewend waren. 
• Meestal, hoe donkerder de vrucht, hoe meer voedingsstoffen en vitamines die het bevat. Blauwe bessen zijn geen uitzondering en ze staan boven aan in het algemeen klassement voor het beste fruit voor consumptie.
 

Superfood # 5: Eieren 


Verse eieren, zoals oma vroeger uit de kippenhok haalde, spelen een gunstige rol in je dieet, zeker als je op zoek bent naar gezondheid, kracht en energie. De meeste mensen die eieren kweken houden eenden en kippen. Als je niet in staat bent om zelf je eieren te kweken, zijn kippeneieren het meest beschikbaar en betaalbaar. 


Kippenei allergie is de tweede meest voorkomende voedselallergie in de westerse wereld. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor kippeneieren en problemen hebben met de vertering. In dit geval adviseer ik ze om eendeneieren te gebruiken omdat deze vaak hun leed kunnen verlichten. 


Voordat we het over de voordelen hebben, even een snelle herinnering om de dooiers NIET weg te gooien! Op de een of andere manier heeft de gezondheidsindustrie de mensen kunnen overtuigen dat eierdooiers ongezond zijn. Een aantal restaurants en cafés bieden eiwit broodjes of eiwit maaltijden aan. 
Vaak rekenen deze gelegenheden een hogere prijs voor het serveren van eiwit schotels. Het gewillig weggooien van heilzame en voedzame stoffen gaat immers geld kosten! 
 

Lees hieronder waarom je eieren in je koelkast moet hebben:  

• Vlees en proteïnen (of eiwitten) zijn opgebouwd uit aminozuren.
Eieren bevatten L-tryptofaan en tyrosine. Deze twee aminozuren creëren direct energie en geluksgevoelens in de hersenen. De neurotransmitters, serotonine en dopamine, die ons in staat stellen om een stabiele, vrolijke en energieke stemming te beleven, zijn op basis van deze aminozuren. Volgende keer dat je een knorrige iemand tegenkomt, voer hem een of twee eieren. 
• Rauwe eidooiers bieden meer antioxidanten dan een appel. 
• Testosteron, een belangrijk hormoon voor zowel mannen als vrouwen, is gemaakt van cholesterol. Net zoals kokosolie, zijn eieren een overvloedige bron van cholesterol van hoge kwaliteit. 

Zoals je ziet, hoefden we niet naar de Amazone om Superfoods te vinden. 

Zoek op internet naar bedrijven in de buurt die je vlees kan produceren en leveren. Zodoende ondersteun je ook de trend naar gezonde, biologische en lokale voedingsmiddelen in je woonplaats! 


Wat betekenen gezondheidslabels?

Er is veel misleidende marketing in de voedingsindustrie, maar daar zullen we het over hebben in een meer diepgaande discussie. Maar als er geen "Organisch" op het etiket staat, is het waarschijnlijk niet, en de woorden "Natuurlijk product" hebben geen betekenis als het om je eieren en vlees gaat.
 

Zoek altijd de zegel die de organische aard vermeldt of probeer de productiebron te achterhalen. De hand schudden van de persoon die je voedsel heeft geproduceerd, kan een geweldige ervaring zijn. En je kan nog altijd overwegen om het zelf te gaan produceren.
 

Biologische voedingsmiddelen zijn altijd de beste, maar ook niet-biologisch vlees en eieren zullen altijd gezonder zijn dan snoepjes en snacks. Koop wat je budget toelaat en evalueer je andere uitgaven. Eten komt eerst, na de huur, toch?

Origineel artikel

 

Gerelateerde producten

 
The Bulletproof Executive Bulletproof Upgraded koffie Onnit MCT Olie Whey Natural USA Biologische Wei Eiwit

Onnit Earth Grown Nutrients

Onnit MCT Olie

Whey Natural USA Biologische Wei EiwitReacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.