Gemakkelijk en gezond: boerenkool shake

Gemakkelijk en gezond: boerenkool shake

We horen en willen het allemaal: zo veel mogelijk groente per dag eten. Dit blijkt alleen in het dagelijks leven nog niet zo eenvoudig.

Om je te helpen geeft NootroFit, aan de hand van meerder blogartikelen, tips en recepten om te zorgen dat je meer groente binnen krijgt.

Gemakkelijk en gezond: boerenkool shake

Uit Brits onderzoek is gebleken dat mensen die dagelijks vijf porties groente (375 gram) en 300 gram fruit eten, 42 procent minder kans hebben om voortijdig te overlijden dan mensen die minder groen eten. De feiten zijn er, groente is belangrijk voor ons welzijn! Toch halen veel mensen deze porties groente per dag bij lange na niet, want wat moeten we dan eten en hoe maak je het klaar? De bereiding mag vooral niet te lang duren en het moet ook nog eens aangenaam smaken.


Groente shakes 

Het aangename van groente shakes is dat je ze in een handomdraai maakt, ze zijn geschikte voor elk moment van de dag, gemakkelijk mee te nemen en ze blijven zeker twee dagen goed in de koelkast zodat je er meerdere dagen plezier van hebt. 


Boerenkool shake

Het weer slaat om en de winterse stamppoten worden ingeruild voor zomer varianten. Boerenkool zullen velen van ons tijdelijk niet meer op tafel zetten. Maar om deze groente, vol vitamine A, B, C en K, niet te vergeten kun je deze ook perfect als shake nuttigen.

 

Aan de slag

Om de pittige koolsmaak te verzachten, adviseren we je om fruit toe te voegen met een zoete smaak. 
 

Ingrediënten en benodigdheden
  • 1 Zak vers gesneden boerenkool, 300 gram
  • 2 Stuks fruit naar keuze (bijvoorbeeld mango,sinaasappel, verse ananas of aardbeien)
  • 3 Grote glazen water
  • Blender 
     

Extra dimensie: om de shake nog voedzamer te maken kun je een schep Hemp Force vanille acai of Earth Grown Nutrients toevoegen.
 

Variatie: naast de verschillende fruitsoorten kun je deze shake ook maken met 2 soorten groenten, halveer de 300 gram boerenkool en voeg 150 gram vers gewassen spinazie toe.
 

Bereiding voor maximaal 4 glazen

  • Doe alle ingrediënten in de blender en blender tot er een dikke substantie ontstaat (vind je de shake te dik, voeg dan gerust nog een glas water toe)
  • Plaats de kan in de koelkast (de shake smaakt het lekkerst als deze koud is)

Good to know

- De shake blijft 2 dagen houdbaar in de koelkast.
- Blijf combineren met fruit, zo kun je wekelijks een andere spinazie shake maken en krijg je door het afwisselen van verschillende soorten fruit andere vitamines en mineralen binnen.
- Andere recepten!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.