Is het moderne Paleo dieet wel echt wat onze voorouders aten?

Is het moderne Paleo dieet wel echt wat onze voorouders aten?

Paleo is een ander woord voor "oud of prehistorisch". Een populair dieet van de laatste jaren omdat het afstand neemt van de hedendaagse bewerkte voedsel producten. Je mag alles eten behalve producten die niet groen zijn, niet rennen, vliegen, zwemmen of een barcode hebben.

TED Spreker Christina Warinner is  expert op het gebied van oude diëten. Zij onderzocht  hoeveel van het moderne "Paleo" dieet nou eigenlijk echt prehistorisch is. En houden wij onszelf niet voor de gek? Dr. Christina Warinner heeft over heel de wereld gereisd, van de Maya jungles in Belize tot het Himalaya gebergte in Nepal.

Christina is pioneer in zogenaamd biomoleculair onderzoek voor archeologische berekening op de samenstelling van botten en tanden, waarin men zich specialiseert in lange termijn trends in de menselijke gezondheid en eetgewoonten. Ze haalde haar doctoraal op Harvard University in 2010, gespecialiseerd in eeuwenoude DNA analyse en de reconstructie van Paleo eetgedrag. Vanuit NootroFit zijn we een groot aanhanger van Paleo-achtige diëten. Echter is deze presentatie wel een eye-opener en een goed voorbeeld hoe commercie onbewust een rol speelt in het "Paleo" dieet. Keep exploring!


Gerelateerde producten

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.