Is water uit een plastic flesje slecht voor je? Ja!

Is water uit een plastic flesje slecht voor je? Ja!

Wat voor water drink jij? Hopelijk weten sommigen van jullie dat water in flesjes niet zo goed is als we in eerste instantie dachten.

Hoe beter de marketing, hoe gezonder het lijkt

Iedereen houdt van mooi uitziende flesjes met allemaal een unieke uitstraling en het perfecte marketingverhaal. We denken vaak dat de kwaliteit van het water afhangt van de kosten van het flesje. Sorry dat we dit moeten vertellen maar dit is helaas niet waar.


Buiten het feit dat plastic flesjes slecht zijn voor het mileu, gaan we het nu hebben over de negatieve gezondheidseffecten dat het water in een flesje heeft. Iedereen is bezig met zijn gezondheid: regelmatig sporten, gezond eten en genoeg slapen. Water drinken is heel erg belangrijk, vaak vergeten we dit te doen. Het water dat je drinkt, kan in sommige gevallen meer kwaad dan goed doen.
 

Waarom uit een plastic fles drinken niet goed is?

De marketing doet ons denken wat uit plastic flesjes drinken gezond is. In sommige landen is het tapwater niet van goede kwaliteit en is het drinken uit plastic flesjes standaard. Ieder jaar wordt er voor miljoenen aan plastic flessen verkocht. Helaas is het weggegooid geld, slecht voor milieu en onze gezondheid. Het plastic wat gebruikt wordt geeft af op microniveau. Dat betekent dat iedere keer als je wat drinkt kleine stukjes plastic meekomen. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat deze giftige stoffen een risico kunnen zijn bij voortplanting, afwijkingen bij de geboorte, kanker en verschillende andere nare bijverschijnselen.

Wat voor invloed heeft een plastic fles op de pH balans?

De beste balans voor pH in je lichaam is 7.35 tot 7.45. Het meeste water in flesjes, blijkt te zuur voor ons lichaam en werk niet werkt niet mee aan de pH regulering van ons lichaam. Zelfs water dat door specialistische bedrijven geleverd wordt of gefilterd is, bleek een zeer lage pH waarde te hebben.


Het is aan te raden om je een keertje in te verdiepen over de zuurheidsgraad van je lichaam. Voedsel en drank kan altijd gekenmerkt worden als zuur of basisch, het is belangrijk om daar een goede balans in te vinden. Als je lichaam te zuur is heeft het erg nadelige gevolgen.het kan bijdrage aan overgewicht, zwak immuunsysteem, problemen in het verteringstelsel, chronische bronchitis en kanker. Tenzij je regelmatig voedsel eet met een hoog alkaline waarde, zoals groene groentes, veel vers fruit en een stressvrij leven leidt. In dat geval zal zuur water niet zoveel effect hebben op je lichaam. De meeste mensen houden zich niet aan dit voorgestelde dieet. Dus als deze groep zich kan houden aan het dieet met water met een hoge pH waarde, levert dat zeker een goede bijdrage.


Als water verdampt, komt het in de atmosfeer en hangt in een continue magnetisch veld. Deze magnetische lading heeft invloed op de energie van het water. Dit geeft een bepaalde structuurvorm aan het water. Als het water vervolgens weer op de aarde komt in de vorm van regen, verdwijnt het water in de grond. Vandaag de dag wordt water opgevangen door grote centralers en keer op keer gefilterd, het gaat keer op keer door leidingen en nogmaals door verschillende filters. Dit heeft als gevolg dat de "energie" in het water verdwijnt. Onder een microscoop kun je de verschillen zien tussen dood en levend water. Door een zogenaamde "Vitalisor" aan te schaffen, kan je de bio-energetische waarde van water weer opwekken. Je kan daarmee het water vitaliseren. Japanse onderzoeker Dr. Emoto wist dit vast te leggen onder een microscoop, de verschillen zijn bijzonder. Het mag duidelijk zijn dat levend water beter is voor je lichaam. 

Dit is een voorbeeld van een "vitalisor" geinstalleerd op een kraan.


Als ik geen flesje water mag drinken wat mag ik dan wel?

Wat is het ideale water? Uit ons eigen onderzoek blijkt dat alkaline (basisch) water het beste is. Er zijn systemen te koop die het water electrisch filteren, zonder chemicalien, zodat je lichaam het water beter kan opnemen. De filter wordt gekoppeld aan je regulier waterleiding en zorgt dat stoffen zoals chloor, lood en parasieten tegengegaan worden.

Dit is een voorbeeld van een waterfilter.


Voeg zout toe aan je water voor een betere opname

Water heeft over het algemeen niet zo heel veel mineralen en vaak neemt je lichaam ook niet al het water op wat je denkt. Je zou een aantal korrels Himalaya zout of Keltisch zeezout aan je water toe kunnen voegen. Himalaya zout bestaat uit 84 mineralen, welke een positieve invloed hebben op je lichaam en geest, plus het water wordt daardoor beter opgenomen in je lichaam.


Hoeveel water moet ik drinken?

Ons lichaam bestaat uit 65 - 75% water. Te weinig water drinken kan leiden tot uitdroging met als effect hoofdpijn, misselijkheid, spierzwakte en een droge mond. Gehydrateerd blijven is cruciaal, als we een bepaalde hoeveelheid water drinken, is de kwaliteit hiervan erg belangrijk. 

Volwassen mannen zou ongeveer 3.7 liter water per dag moet drinken (16 kopjes). Dames zouden 2.7 liter (11 kopjes) moeten drinken. Maar niet alle vloeistoffen komen van water of drankjes. Je mag je alles bij optellen van fruitsappen, melk, koffie, thee en ander voedsel.. Over het algemeen zorgt je dagelijkse voedsel voor 20% van de watervoorziening in je lichaam. Door die 20% kunnen we aannemen dat mannen 3 l iter water moeten drinken (13 kpjes) en dames 2.2 liter (9 kopjes)


Wat is het ideale water? 

Het ideale water is pH neutraal en heeft geen giftige metalen in zich. Zorg dat je drinkt uit een roestvrij stalen beker glas of een BPA vrije plastic fles. Je spaart hiermee bespaart hiermee je gezondheid en milieu.

Gerelateerde productenOnnit Roze Himalaya Zout Onnit Pink Himalayan Salt 0,91KG Refill

Onnit Roze Himalaya Zout

Onnit Pink Himalayan Salt 0,91KG RefillReacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.