Magnesium voor herstel van DNA

  • Geplaatst op
  • Door NootroFit
  • Geplaatst in magnesium
  • 0
Magnesium voor herstel van DNA

Magnesium helpt bij de wederopbouw van je DNA structuur. Je lichaam is een continue proces van afbraak en opbouw. Dit laatste kan alleen goed verlopen als je voldoende voedingsstoffen en mineralen binnenkrijgt.

Het proces van DNA Herstel

Het volgende proces beschrijft veroudering in een notendop. In het dagelijks leven komen er zogenaamde zuurstofradicalen vrij door je spijsvertering, deze komen onder andere vrij door het spijsverteringproces en zogenaamde mitochondriën (dit is de energiecentral van een cel). Deze zuurstof radicalen komen op de DNA-strengen, daar begint het afbraakproces. Geen zorgen, dit is een normaal en dagelijks proces.

Het belang van Micronutriënten

Je lichaam heeft Micronutriënten nodig om de enzymen te maken die weer voor de wederopbouw van de DNA streng kan zorgen, een van de belangrijkste DNA herstellers is Magnesium. Vooral mensen met overgewicht blijken blijvende schade te ondervinden in de bloedcellen, maar ook het herstel blijkt achter te blijven op mensen die slank zijn. Door continue slechte voeding tot je te nemen zoals macronutriënt-rijk voedsel, dit is o.a. bewerkt voedsel en junkfood. Micronutriënten zijn o.a. vitamines, zink en magnesium. Deze ondersteunen de aanmaak van meer dan 300 verschillende enzymen voor verschillende processen in je lichaam. DNA herstel is daar slechts een van en magnesium is een zéér belangrijk mineraal in de proces.

Krijg jij voldoende magnesium binnen?

NootroFit biedt onder andere de magnesium supplementen aan van Natural Stacks genaamd MagTech en die van PurePharma genaamd M3: Essential Minerals.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.