Nieuw bij NootroFit: Onnit Krill Olie

Nieuw bij NootroFit: Onnit Krill Olie

Nu bij Nootrofit verkrijgbaar: krillolie van de hoogste kwaliteit!

Onnit's krill olie is duurzaam geoogst uit ongerepte Antarctische wateren. Het is getest om er zeker van te zijn dat er géén zware metalen in zitten, dit laatste begint een groot probleem te worden in andere vis gebaseerde voeding supplementen. Om meer te weten te komen over het proces van de vangst en verwerking, klik op de video hieronder. Krill Olie heeft verschillende voordelen ten opzichte van normale visolie en dit maakt het een eerste keus supplement. 

Krill vs. Vis olie

Omega-3 vetzuren zijn essentieel voedingen componenten en spelen een belangrijke rol in de ontwikkelen en onderhoud van een aantal orgaansystemen. Visie olie bevat Eicosapentaeenzuur (EPA) en Docosahexaeenzuur (DHA), twee lange ketens polyon-verzadigde vetzuren (PUFA’s) die niet zelf geproduceerd kunnen worden door mensen. Veel onderzoek heeft aangetoond dat de enorme voordelen van deze vetten variëren van verbeterde cognitieve functie tot het tegengaan van vetopname. Recent onderzoek heeft zich vooral gespecialiseerd op welke bron van vetzuren nu eigenlijk het best is en het antwoord is zeer eenduidig: krill is koning.

Wat is het verschil?

Natuurlijke beschikbaarheid

Als je nog nooit van krill olie hebt gehoord ben je zeker niet de enige. Het is een garnaalachtig schaaldier en de vangen hiervan is zeer streng gereguleerd en hebben minimale impact op de totale krill populatie. In vergelijking met visolie, waar olie gehaald wordt uit bijvoorbeeld zalm, is Krill een zeer duurzaam en verantwoord voedingssupplement.


Biologische beschikbaarheid

Zowel krill als vis olie bevatten EPA en DHA. Toch onderscheid krill olie zich door de stof phosphatidylcholine (PC). De toevoeging van deze stof aan de vetten zorgt voor een betere vertering in de dunne darm en een snellere opname in het weefsels van de hersenen, longen en lever weefsels [bron]. Krill bevat astaxanthine, dezelfde antioxidant die verantwoordelijk is voor de rode kleur van zalm [bron]. Astaxanthine bescherm de vetzuren ketens van bederving en blijkt een belangrijke rol te spelen in het verminderen van ontstekingen in het hart en vaatgebied [bron]. De aanwezigheid van phosphatidylcholine en astaxanthine in krill olie zijn verantwoordelijk voor een efficiënte opname en zorgen voor een snellere opname door belangrijk weefsel  [bron].


Gezondheid & cognitieve voordelen

Waar heeft krill haar plek veroverd in de supplementenwereld? De anti-onsteking eigenschappen van krill olie helpen bij een gezond gewichtsmanagement door de vermindering van Low-density-lipoproteïnen (LDL), beter bekend als een kwaadaardig type cholesterol [bron]. Door krill olie in te nemen stimuleer je het lichaam bij afvallen, een goede bloeddruk en kan je onstekingswaarden verminderen door heel je lichaam. Recent onderzoek suggereert dat het grootste verschil van krill in de hersenen tot uiting komt. De additionele phosphatidylcholine in krill olie vergroot de opname in het breinweefsel en heeft een positieve invloed op cognitieve functies zoals geheugen en concentratie. Tevens heeft het invloed op de gemoedstoestand bij zowel kinderen als volwassenen. [bronbronbron]

Boost je goede vetten

De aanwezigheid van PC in krill is een duidelijk voordeel ten opzichte van  normale visolie. Zowel vis als krill olie kan gecombineerd worden met een additioneel PC supplement om opname te verbeteren je choline waardes te laten stijgen. In verschillende opname onderzoeken heeft deze combinatie bewezen cortisol (stresshormoon) te verminderen bij personen met stress. [bron] Daarnaast zijn er studies die door een combinatie met EPA, DHA en PC een verhoging zagen in aandacht, humeur en de geheugenfuncties [bronbron].

Gerelateerde producten

 
Onnit Krillolie New Mood

Onnit Krillolie

Onnit New Mood - 90 Caps
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.