Op bezoek bij Elliott Hulse

Op bezoek bij Elliott Hulse

Elliott Hulse "Become the strongest version of yourself"

De “Grow Stronger Experience” tour door Europa, bracht hem in Londen en aangezien ik de gewoonte heb gecreëerd om mijn persoonlijke helden te ontmoeten boekte ik direct een ticket naar Engeland. 

Wie is deze held genaamd Elliot Hulse? Elliott Hulse is een YouTube bekendheid met een eigenzinnige kijk op lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Hij geeft in filmpjes zijn visie over krachttraining, gezondheid en ingestuurde levensvragen van fans. Daarnaast biedt hij trainingsprogramma’s aan en runt hij zijn gym Strength Camp.
 

Inspiratiebron

Elliott heeft mij altijd geïnspireerd. Waarom? Hij kwam op mij over als harde werker, intelligent, open minded en door zijn “down to earth mentaliteit”. Hij geeft "zero fucks" wat anderen denken en dat heeft hem ook zo populair gemaakt op YouTube. Zijn persoonlijke verhaal over de reis naar succes is net zo indrukwekkend met het fysieke voorkomen van deze prof. atleet. Zijn wetenschappelijke onderbouwing van fysiologische eigenschappen combineert hij subtiel met filosofische kennis van wijzen zoals Osho, Ralph Waldo Emerson en andere inspirerende personen uit de geschiedenis.

The Grow Stronger Experience tour 

Samen met 500 andere mensen, van jong tot oud, dik, dun, sportief en niet sportief,  zat ik in een grote zaal in een luxueuze locatie in Londen. De energie die Elliott op zijn filmpjes kan uitstralen vermenigvuldigde hier maal honderd. Direct gingen alle stoelen aan de kant en werd de eerste oefening gedaan: ademen, geen beweging langer dan 10 seconden doen en "gewoon gek" doen. Keiharde muziek aan, lampen uit en in een paar seconden ontplofte het chique hotel in een gekkenhuis van 500 schreeuwende, springende en totaal losgaande fans. Elliott heb ik wel eens horen zeggen: if a man cannot dance, he is not free! Het ijs was in ieder geval gebroken.
 

Dit thema stond o.a. centraal voor de dag. Het doorbreken van vaste patronen die we onszelf aangeleverd hebben. Door te ervaren en te doen leer je, dit is de weg die je MOET afleggen om vooruitgang te boeken. “In order to Grow Stronger” Zoals Elliott het noemt.
 

Hij vertelde zijn levensverhaal over hoe hij is geworden wat hij nu is. Hoe hij dik in de schulden zat, hoe hij faalde, de offers die hij moest maken en hoe hij langzaam uit donkere tijden wist te komen. Een tijd die gekenmerkt was door tijden van schaamte, falen en continue blijven proberen. Elliott beschreef het als de "Hero's journey" waarbij diepte en hoogtepunten hand in hand gaan. Het leven geeft je deze ervaringen cadeau en jij moet ze ondergaan. Er zijn geen uitzonderingen voor jou beschikbaar.
 

Als een filosoof die zijn levensverhaal vertelde gaf hij zijn visie over hoe het lichaam in contact staat met de geest en hoe gedachte zich manifesteren als de wereld door jouw ogen. Het was interessante stof over wetenschap, neuropsychologie, vaste patronen in gedrag, biologie van het brein en een vleug pseudowetenschap. De ochtend werd afgesloten met wederom 5 minuten van schreeuwende, springende en briesende gekte.
 

Creëer een visie en manifesteer deze

Het gedeelte na de lunch bestond uit het ontwikkelen van visie, de beste versie van jezelf schetsen, het manifesteren van positieve gedachten op de dingen die belangrijk zijn voor jouw ontwikkeling en de stappen om dit te bereiken. Het bekende verhaaltje over positiviteit aantrekken, doelen stellen en keihard werken, kan alleen als je in balans bent of "grounded" zoals Elliott dit noemt. Elliott introduceerde ons een aantal methoden om dit te bereiken, waaronder zijn favoriete methode: Actieve mediation van Indiase filosoof Osho.
Wat is actieve meditatie of dynamische meditatie?

Deze methode bestaat uit 5 onderdelen:
1. Heftig in en uitademen, waarbij de nadruk op uitademen ligt. Dit zou je lichaam elektrisch moeten laden. (10 min)
2. Catharsis. Deze fase staat voor expressie: huilen, lachen, schreeuwen, boos zijn, springen, verdriet voelen en bewegen. (10 min)
3. Handen in de lucht, springen en op je voeten landen, waarbij je "whoom" roept. De vibratie van de schok stuurt energie naar boven door je lichaam. (10 min)
4. Stilstaan, niet bewegen en enkel ademen. (15 min)
5. Bewegen op muziek, langzaam en zorgzaam. (15 min)
 

Deze oefening zal velen afschrikken, oncomfortabel maken en sommige zullen het überhaupt niet (willen) begrijpen. De achterliggende gedachte van deze meditatie is dat wij mensen niet gemaakt zijn om stil te zitten of onze geest stil te manen door bijvoorbeeld reguliere meditatie. Stress, angst, boosheid en slechte gevoelens manifesteren zich in je lichaam. Deze kan je eruit schudden of vibreren volgens deze manier. Deze actieve vorm is fysiek, dynamisch en voelt als een total body workout. In India zijn er kerken waar honderden mensen samenkomen om dit te doen. Elliott zelf heeft dit 21 dagen gedaan om zijn depressie destijds te overwinnen. Sindsdien is het onderdeel van zijn leven geworden.
 

In het kader van alles een keer proberen had deze vorm al een aantal keer met succes thuis gedaan, dit naar aanleiding van zijn eerdere videos. Je geest is absoluut kalmer als alle stress en spanning eruit is. Deze ervaring was toch anders, waarschijnlijk vanwege de grote groep. Elliott gaf een regel: doe jezelf en anderen geen pijn, de rest is toegestaan. Er gingen 500 mensen helemaal los. Volwassen mannen met 120 kg spier stonden te janken, er werd gelachen, geschreeuwd en gesprongen. Als een stel opgefokte Silverback gorilla's gingen we tekeer. Met woeste oerkreten en luid gebons op de borst, springend en doordrenkt van het zweet doorliepen we alle fasen. Om uiteindelijk af te sluiten met de rustige meditatieve gedeeltes. Het was echt mega intens maar uiterst verfrissend voor je geest.
 

Bevindingen

Na afloop zat iedereen er opgelucht en rustig bij. De boodschap was duidelijk: Om anderen te helpen moet je eerst zelf de sterkste versie van jezelf worden. Je lichaam en geest moeten één zijn voordat je de beste versie van jezelf kan worden. Zorg dat je weet wie je wil zijn, wat je wil uitdragen en hoe je dat gaat aanpakken. Een kalme geest helpt daarbij en dit was een van de manieren om die te krijgen.

Er was nog even tijd voor een vragenuurtje, echter ik had een vlucht te halen. Ik probeerde het erop te wagen en onderbrak Elliott op een gepast moment, meldde dat ik een vlucht naar Amsterdam te halen had. Hij begreep de boodschap en riep me snel het podium op voor een foto. Ik gebruikte de kans om hem te bedanken voor zijn inspiratie in moeilijke tijden die ik persoonlijk ervaren heb. Hij vond het tof om te horen. Elliott heeft een grote bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling. In de tijd dat ik noodgedwongen 10 maanden op kantoor sliep, geen geld en alles even donker leek, is hij een grote inspiratie / steun geweest en heb ik de nodige adviezen van hem met succes opgevolgd. Elliott leek geraakt, vloog me om mijn nek en sprak op zijn beurt zijn dankbaarheid uit. Ik kreeg een applaus van het publiek en besefte me dat er 500 mensen zaten die allemaal hun eigen route bewandelden, hun eigen “hero's journey”. Niemand is een uitzondering. 
 

Het mooiste aan deze dag vond ik de samenvatting van zijn vele inzichten en kennis. Daarnaast de "down to earth" mentaliteit van Elliott, zijn dankbaarheid voor dit alles en zijn oprechte charisma. Ik heb veel stof opgedaan om weer aan mezelf te werken. Elliott is de man!
 

Handige links

Youtube https://www.youtube.com/channel/UCLrI-dOLyDbRnPyUeWadsOg
Stength Camp http://strengthcamponline.com/
Photo courtesy by Dr. Kimberley http://fit.dr-kimberley.com/

Over Wiggert 

Wiggert Meerman, eigenaar van NootroFit en verslaafd aan sporten en ondernemen. Altijd op zoek naar manieren om mentale en fysieke prestaties te verbeteren. Als het onbekend is moet het ervaren en onderzocht worden.

Wiggert is een actief wedstrijdvechter in het Internationale Braziliaans Jiu Jitsu circuit en keynote spreker op evenementen over gezondheid, management & human optimization.

Hij begon zijn studie aan het CIOS, Fitness & Health Management. Daarna studeerde hij Marketing Management en volgde zijn opleiding deels in Sydney, Australië. Na enkele jaren Internationaal Business Development gedaan te hebben voor een innovatieve eCommerce multinational, is hij vandaag de dag eigenaar van NootroFit en andere ondernemingen.

Gerelateerde producten

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.