4 Extreme maatregelen die ik nam tegen mijn burn-out

4 Extreme maatregelen die ik nam tegen mijn burn-out

Een burn-out betreft een lang proces en wordt verschillend ervaren. In dit artikel deelt Wiggert Meerman hetgeen wat hem heeft geholpen gedurende dit proces.

Als persoon sta ik niet echt bekend om halve maatregelen. Regelmatig zoek ik de uiterste punten van de voor en tegenslagen mijn leven. Wellicht is dat de reden dat ik afgelopen jaar tegen een Burn-out aanliep. Met een burn-out omgaan is een lang proces en voor iedereen verschillend. Onderstaande punten zijn dan ook mijn eigen ervaring en dienen slechts ter inspiratie voor mensen die een mogelijke oplossing zoeken voor hun klachten. De basis is simpel: sporten, slapen, gezond eten en je leven minder stressvol indelen. Daarnaast droegen de volgende vier extreme maatregelen positief bij aan mijn herstel van een burn-out.
 

Floaten

Als je hoofd overuren draait is het lastig om rust te vinden. Zeker als je nooit gemediteerd hebt, veel stress ervaart en je hormoonbalans door de war is. Rust in je hoofd creëren moet je leren. Er is een manier om instant rust te creëren. Hoe? Door te floaten!
 

Een floattank zorgt voor een pikdonkere omgeving zonder geluid. Je drijft in warm water in een bad vol met epsom zout. Daarnaast neemt je huid één van de belangrijkste mineralen op tegen stress en dat is magnesium. In de tank kan je niks anders dan ontspannen en wegdrijven in je gedachten. De hersenactiviteit wordt laag en in 5 minuten bereik je dezelfde staat als iemand die in diepe meditatie zit. Voor meer informatie over floaten lees ons andere blog.

 

 

Ayahuasca

Dit medicijn uit zuid-Amerika is een mysterieuze drank gemaakt van 2 plantsoorten uit de Amazone. Al duizenden jaren gebruiken de inheemse bewoners dit in hun cultuur. Een Ayahuasca sessie wordt begeleid door een sjamaan. Ayahuasca zorgt ervoor dat je 4 tot 8 uur in een staat beland waarin je visioenen, inzichten en verheldering krijgt over zaken in jouw leven. Het werkt helend op geest en lichaam maar wordt als zwaar en heftig ervaren. Overgeven speelt een grote rol omdat dit het lichaam zou reinigen van negatieve energie. Ayahuasca wordt beschreven als een medicijn door de lokale bevolking en mag alleen genuttigd worden onder professionele begeleiding. Burn-outs hebben vaak een emotionele oorzaak en dat is iets wat met Ayahuasca met beide handen aangepakt word. Let wel, het is niet voor iedereen geschikt en mag nooit thuis gedaan worden of zonder professionele begeleiding. Wil je meer info over Ayahuasca? Bekijk dan deze 2 afleveringen van Eindbazen:
 

Introductie over Ayahuasca in Nederland

Vervolg op Ayahuasca in Nederland

 Afbeeldingsresultaat voor Ayahuasca

 

Supplementen

Supplementen hebben nut in het geval van een burn-out. De reden is simpel: je lichaam is overstuur en neemt waarschijnlijk niet optimaal voeding op. De volgende supplementen maakte bij mij voelbaar verschil. Als eerste en bovenaan staat New Mood met haar ingrediënt 5-HTP. Dit zorgt voor rust, een goede slaap en een hoger serotonine gehalte. Deze laatste is een hormoon dat verantwoordelijk is jouw gemoedstoestand. Goede vetten zijn van levensbelang. Supplementen met visolie en krill olie dragen bij aan de belangrijke visvetten, zogenaamde Omega-3 vetten. Je hersenen bestaan immers voor 2/3e uit vet. MCT Olie komt uit kokosvet en is een goede bron voor energie. Magnesium is perfect voor een goede nachtrust en werkt ontspannend op de spieren, hierdoor zal onder andere je slaap verbeteren. Magnesium is iets wat het merendeel van de bevolking tekort komt, terwijl het meer dan 230 functies in het lichaam heeft.
 

Wim Hof Adem Methode

Wekenlang had ik last van mijn buik. Een onverklaarbare pijn en gevoeligheid aan ingewanden en het continue gevoel dat er gewoonweg iets niet goed zat. Wim “the iceman” Hof heeft een methode ontwikkeld die het immuunsysteem verbeterd en je lichaam activeert op plekken die het gewoonweg vergeten is te gebruiken. In de moderne samenleving wordt het lichaam lui gemaakt door verkeerde stress, aangeleerde gemakken en gewoontes. Toen ik actief begon met het toepassen van deze methode, verdwenen mijn onverklaarbare kwaaltjes in ongeveer vier dagen. De oefening gaat als volgt. Je zit in meditatiehouding en je ademt 30 keer in en uit. Je ademt volledig in en ¾ uit. Dit zorgt ervoor dat je cellen vol komen te zitten met zuurstof. Bij de dertigste keer blaas je uit en klok je hoelang je zonder adem kan. Zodra je de behoefte hebt om te ademen, adem je diep in en houd je dit 15 seconden vast. Daarna herhaal begin je weer opnieuw met 30 keer ademen. Doe dit vijf maal achter elkaar. Je zal merken dat je lichaam overal begint te tintelen, dit is het effect van allerlei dat geactiveerd wordt in je lichaam. Je zal ook ervaren dat je per set langer zonder adem kan. Wim Hof heeft bewezen dat deze methode je immuunsysteem direct verbeterd, ook al je ongetraind bent. Tevens is dit een vorm van een actievere meditatie en waarschijnlijk makkelijker toepasbaar voor de niet mediterende mens.


Bekijk deze aflevering van Joe Rogan experience met Wim Hof:
 

En bekijk de Eindbazen podcast met Kelly Mostard, haar onderzoek op Wim Hof maakte hem wereldberoemd en geaccepteerd in de medische wereld.
 

Over Wiggert 

Wiggert Meerman, eigenaar van NootroFit en verslaafd aan sporten en ondernemen. Altijd op zoek naar manieren om mentale en fysieke prestaties te verbeteren. Als het onbekend is moet het ervaren en onderzocht worden.

Wiggert is een actief wedstrijdvechter in het Internationale Braziliaans Jiu Jitsu circuit en keynote spreker op evenementen over gezondheid, management & human optimization.

Hij begon zijn studie aan het CIOS, Fitness & Health Management. Daarna studeerde hij Marketing Management en volgde zijn opleiding deels in Sydney, Australië. Na enkele jaren Internationaal Business Development gedaan te hebben voor een innovatieve eCommerce multinational, is hij vandaag de dag eigenaar van NootroFit en andere ondernemingen.

Gerelateerde producten

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.